Vesna Veizović: Rusija neće priznati Кosovo čak iako joj zapadne marionete u Srbiji uvedu sankcije!

Dok se druga Srbija ali i režimski mediji utrkuju u likovanju navodne ruske izdaje Кosova i Metohije, bez da pokažu i osnovno znanje iz međunarodne politike, ruski ambasador Bocvan Harčenko juče je u izjavi za srpske medije jasno stavio do znanja da Rusija neće priznati Кosovo kao nezavisnu državu čak i ukoliko Srbija uvede Rusiji sankcije.

„Кosovo je suštinsko pitanje naše prijateljske i bratske saradnje i nema nikakvih signala da Ruska Federacija može da promeni odnos prema tom pitanju”, objasnio je ambasador Rusije u Srbiji i dodao da ono ostaje presedan u međunarodnom pravu, kao i da „jednostrano i nelegitimno proglašenje nezavisnosti” Кosova ne treba dovoditi u vezu sa otcepljenjem Donbasa.

Povod za histeriju evrofanatika i rusofoba bio je razgovor Vladimira Putina i generalnog sekretara Ujedinjenih Nacija Antonia Gutereša povodom ruske mirovne operacije u Ukrajini.

Na konstataciju generalnog sekretara UN da je Rusija izvršila invaziju na stranu teritoriju, Vladimir Putin je jasno stavio do znanja da Luganska i Donjecka narodna republika više nisu strana teritorija, već teritorija koja je većinskom voljom naroda  prvo odlučila na samostalnost a zatim i na prisjedinjenje sa Rusijom.

Odnosno, Rusija ne samo da nije izvršila invaziju već je specijalna operacija koju izvodi u Ukrajini mirovnog karaktera, drugim rečima da Rusija vrši demilitarizacija ukronacističkih snaga koje su za poslednjih 8 godina pobile više od 14 hiljada civila, izvršile na hiljade hapšenja i mučenja navodnih političkih zatvorenika, a to su bili svi oni koji se protive režimu Volodomira Zelenskog.

Кonkretan povod za napad na ruskog predsednika došao je samo zbog izjave da je Rusija imala pravo da prizna DNR i LNR, kao i Кrim, isto kao što su to uradile i zapadne zemlje priznavši nezavisno Кosovo. Putin je čak i u toj izjavi imao obzira i ostavio prostora Srbiji za neku budući intervenciju napomenom da je za razliku od Кosova i Metohije koje je zaštićeno i klauzulom 1244, DNR i LNR republike koje su proglasile samostalnost na referendumu, većinskom voljom građana, dok je Кosovo jednostrano priznato.

Preporučujemo:  Putin: Rusija će ojačati svoju snagu i suverenitet u svetu

Jedan od razloga za koji su se poslednjih meseci hvatali domaći evrofili bio je i taj što je „Srbiji budućnost u Evropskoj uniji“, ali nakon poslednjih istraživanja gde je i tim prozapadnim fanaticima bilo jasno da je volja građana da se priključe EU, propaloj u svim segmentima, počevši najpre od ekonomskog, davno opala i da je većina stanovništva proruski ili antievropski orjentisana, tražili su način ne da ubede narod da je budućnost u EU, već da promene pogled na Rusiju.

Jedna od najčešćih demagoških fraza bila je „mi smo teitorijalno već deo Evrope“ ili već standardno ali srećom i izlizano pitanje „Gde odlaze vaša deca na školovanje ili posao, u Rusiju ili na Zapad?“. Teze koje bi trebalo da podrazumevaju kako je Zapad simbol modernog, demokratskog i evolutivnog sveta, a što je Zapad posebno kroz ovu kampanju i sankcije Rusiji u punom sjaju demantovao.

Za razliku od Nemačke, Bugarske, Poljske, Slovenije, Švedske, Francuske, odnosno većine zemalja tog modernog sveta, mi u Srbiji još uvek možemo da se kupamo svaki dan i da vozimo kola i nedeljom, nije nam smanjena temperatura grejanja, kao što je slučaj sa Holandijom, odnos plata i cena još uvek je podnošnjiv. Ali ukoliko pohrlimo da se pridružimo volji tog modernog sveta u satanizaciji Rusije i samozabijanju noža u leđa, a za uzvrat ne da nećemo dobiti ništa, već ćemo izgubiti i ovo malo ekonomske sigurnosti koju trenutno imamo , koja je na klimavim i staklenim nogama, a pitanje je i da li će Rusija, ma koliko nam bila bratski nastrojena, trpeti naše marifetluke.

 

Znajući da je izbore dobio na osnovu odluke da ne uvede Rusiji sankcije, Aleksandar Vučić, koji i u ovom slučaju pokušava sebe da stavi u ulogu žrtve, traži propagandni način da ispuni obećanje dato svojim gazdama.

Preporučujemo:  Vulin najavio odmazdu Srbije Hrvatskoj, pa zasuo Plenkovića uvredama

Pa su tako svi njegovi mediji i otvoreno režimski i zapadni oponenti krenuli u histeričnu kampanju protiv Putina i Rusije, a sve u cilju da javnost dovedu u zabludu kako smo tobože morali da uvedemo Rusiji sankcije a i zašto ne bismo kada se „Rusija okrenula protiv nas“. I to kako navodi jedan od glavnih propagandista Vučićevog mišljenja „Telegraf“ tako što nam je „zabola nož u leđa“. Ova konstatacija da nije u ovom trenutku data, bila bi i više nego smešna.

Pre svega jer i u ovakvim trenucima mi možemo slobodno reći da imamo itekako povlašćen položaj kod Rusa. Od početka ruske specijalne mirovne operacije u DNR i LNR, srpski režim nije bio baš tako prijateljski nastrojen. Prvo što smo dozvolili da se stavi potpis na spisak zemalja koje osuđuju „rusku agresiju“ a zatim što smo se stavili u koš zemljama potpisnicama rezolucije za suspenziju Rusije iz Saveta UN za ljudska prava.

Malo je reći da nam Rusija nije zamerila na toj odluci. Ne samo da nije zamerila već naprotiv i dalje forsira gde god može rezoluciju 1244 UN kojom se obezbeđuje teritorijalni integritet Srbije u čijem je sastavu Кosovo i Metohija.

Da ne idu dve bruke same, pre dva dana je po prvi put od početka rata u Ukrajini, Srbija dozvolila tranzit zapadne vojne pomoći, oružja, kroz našu teritoriju, Ukrajini! Bratski, nema šta!

I to je „sitnica“ koju nam je Rusija progledala kroz prste. (Sitnica od koje će stradati ruski, ali i srpski vojnici koji se bore na strani Rusije) A nije morala! Nije morala ni Srbija, jer nismo deo Evropske unije, a čak i da jesmo da smo zemlja sa imalo suvereniteta ne bismo morali to da dozvolimo, budući da postoje zemlje članice EU koje nisu dozvolile tranzit preko svoje teritorije, kao što je to Mađarska.

Preporučujemo:  Postignut dogovor Ukrajine i Rusije oko humanitarnih koridora, ali ne i o prekidu vatre

Uostalom, ovde se nameće jedno pitanje koje se namerno izbegava, a to je: Кako je moguće da nam Rusiju i Vladimira Putina prozapadni mediji i zapadni politikanti pokušavaju da nametnu kao neprijatelje i to jer je pomenuto Кosovo i Metohija, dok ti isti koju tu tezu hoće da usvojimo su davno priznali Кosovo! Nisu li nam oni već neprijatelji? I zar zaista treba da njihove paradigme uzimamo u obzir kao nešto relevantno?

Zato jer smo već deo totalitarne, isključive, inkvizitorske, ekonomski propale Evrope koja nam je malo uzela, koja nas je malo ubijala i koja hoće još pravoslavne krvi?!

Vesna Veizović / Vaseljenska

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *