Ruski lanac marketa najavljuje još 22 prodavnice u Srbiji

Osamnaest ruskih marketa „Svetofor“ je otvoreno i posluje u Srbiji, a do kraja 2023. godine u planu je otvaranje još 22 prodavnice, naveli su iz tog ruskog diskontera za Novu ekonomiju. Iz ruskog diskontera Svetofor poručuju da trenutna kriza u Ukrajini „nije posebno uticala na njihove planove“ i da će „verovatno samo doprineti njihovom razvoju“.

Preporučujemo:  Cena gasa nastavlja da skače ─ premašila 2.200 dolara

„U logistici ne doživljavamo ozbiljne probleme i promene koje bi mogle uticati na naše aktivnosti“.

Svetofor je deo ruske Torgservis grupe, koja u Srbiji posluje sa dve nezavisne kompanije Beltorg (Svetofor marketi) i Ros Produkt Servis Beograd (MERE marketi).

Prodavnice su u drugoj polovini februara otvorene u Beogradu, Čačku, Kikindi i Trsteniku, potvrdili su iz Svetofora i dodali da su novootvoreni marketi pokazali dobar odaziv i potražnju.

„Položaj naših supermarketa pokriva skoro sva područja zemlje. Do kraja 2023. planiramo da otvorimo još 22 prodavnice. Uglavnom, to su veliki gradovi u kojima još nemamo prodavnice, i isto Beograd“.

Kao svoje prednosti u odnosu na konkurenciju ruski diskonter navodi „direktan rad sa dobavljačima, strogu kontrolu troškova, asketski dizajn trgovačkog prostora“.

Preporučujemo:  Putin: Ako neprijateljske zemlje ne budu plaćale u rubljama od 1. aprila, smatraćemo da je to neispunjenje gasnih ugovora

„Zbog toga našim kupcima nudimo iste proizvode na 20-30 odsto jeftinije zbog minimalne marže“, navode iz Svetofora i dodaju da njihovi marketi nude širok asortiman prehrambenih proizvoda, industrijske robe i kućne hemije.

„Promovišemo malo poznate proizvođače sa kvalitetnim proizvodom na ozbiljno tržište, a radimo i sa poznatim proizvođačima“.

Prvi Svetofor marketi u Srbiji su otvoreni krajem februara prošle godine u Subotici i Kruševcu. 

Za Novu ekonomiju kažu da je prva godina rada u Srbiji bila „godina razvoja, testiranja, razumevanja tržišta, prikupljanja statistike, analize pokazatelja, praćenja potreba kupaca“.

Tokom godine je, navode, otvoreno 20 prodavnica, ali su dve morale da budu zatvorene. U jednom marketu je izbio požar, a drugi je bio loše geografski odabran i samim tim nije bio isplativ. 

Međutim, iz ruskog diskontera poručuju da opšti trend razvoja pokazuje dobre ekonomske pokazatelje što „ukazuje na potražnju za ovim modelom prodavnice u Srbiji. Navode da je ukupan prihod za 2021. bio oko 2,5 milijardi dinara i da je obezbeđen posao sa konkurentnim platama za 300 ljudi. 

Preporučujemo:  Nedimović: Srbija je zemlja hrane, došlo je naših pet minuta

Nova ekonomija

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

PANIČNA KUPOVINA U EU: Vekna u Italiji osam evra, Nemci pustoše rafove

RAFOVI u Srbiji su puni, a cene osnovnih životnih namirnica su ograničene, ali situacija je potpuno drugačija u evropskim zemljama. [Opširnije...]

Mali: Prosečna plata u Srbiji u decembru biće 840 evra

Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da će višak novca u budžetu biti utrošen na poboljšanje životnog standarda građana [Opširnije...]

Radnici EPS-a mesecima ne mogu da se leče zbog samovolje direktora Poštanske štedionice: Računi nezakonito blokirani

Radnici i predstavnici sindikalnih organizacija EPS-a obustavili su juče transport uglja na dva sata u Obrenovcu zbog nezakonite blokade sredstava [Opširnije...]

Radnici Кolubare i predstavnici svih sindikalnih organizacija EPS-a blokirali su danas na dva sata transport uglja ka TE “Nikola Tesla” [Opširnije...]

Srpska roba nesmetano u Rusiju: Nema sankcija, niti ikakvog zabrana izvoza!

Direktor Uprave carina Branko Radujko izjavio je da nema nikakvih sankcija, odnosno zabrane izvoza u Rusku Federaciju, demantujući navode Pokret [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com