KAKO SADA ZAISTA IZGLEDA MARIUPOLJ? Ekskurzija čuvenog ratnog reportera po gradu (VIDEO)

Ratni reporter i rukovodilac projekta WarGonzo Semjon Pegov je sa jednim pripadnikom bataljona “Somali“ u terenskom vozilu obišao grad Mariupolj i snimio situaciju na terenu.

Pegov je na početku snimka rekao da želi da prikaže ljudima koji znaju Mariupolj, posebno stanovnicima tog grada, koje su sve kvartove oslobodile snage DNR i Rusije.

Dok gledamo video ekskurziju po gradu u koji su ovih dana bile zagledane oči celog sveta, možemo da vidimo uništene stambene zgrade, poslovne objekte i fabrike.

https://youtu.be/Ee_MQojhreM

Podsećamo da su oružane snage DNR i Rusije u svojim saopštenjima navodile da su neki civilni objekti gađani zbog toga što su ekstremisti iz puka ‘’Azov’’ zauzimali na tim mestima svoje vatrene položaje. Tragovi urbanog rata se nalaze po celom gradu.

Takođe možemo da primetimo da asfalt na gradskim ulicama i putevima nije zadivljujućeg kvaliteta, odnosno da je oštećen tokom borbenih dejstava i kretanja oklopnih borbenih vozila na gusenicama.

Pre oružanih sukoba u Donbasu 2014. godine, Mariupolj ne bio drugi po veličini grad u Donjeckoj oblasti (današnja DNR) i imao je oko 450.000 stanovnika.

Pravda

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *