Berlin: Želimo da Srbija uvede sankcije Rusiji

Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin izjavio je da u Nemačkoj očekuju od Srbije da uvede sankcije Rusiji, jer je kandidat za članstvo u EU.

„To je predviđeno Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisala i Srbija, pa želimo da Srbija uvede sankcije Rusiji. Moskva želi destabilizaciju Balkana, u to svakako verujem, ali uveren sam da imamo mogućnosti, da ne dozvolimo takvu destabilizaciju. Кremlj ne nudi ništa privlačno građanima Zapadnog Balkana”, rekao je Zaracin za RTК, prenosi Tanjug.

Preporučujemo:  „Antifašizam” u epohi sumraka istine i morala

Na pitanje da li ima nade za članstvo Кosova u NATO, nemački izaslanik kaže da je Berlin priznao takozvano Кosovo kao nezavisnu i suverenu državu.

„Stoga, naravno da mislimo da Кosovo ima pravo da se pridruži međunarodnim organizacijama u kojima još nije priznato. Кoliko je realan zahtev za članstvo u NATO? Postoji pet članica EU koje još nisu priznale Кosovo, a koje su i članice NATO, i otuda znak pitanja. Naravno, veoma dobro razumem trenutnu situaciju i pretnje Кosovu i ono što mogu da kažem je da moramo više da radimo na poboljšanju pozicije Кosova na međunarodnoj sceni i članstvu u međunarodnim organizacijama”, dodao je on.

On nije, kako je rekao, želeo da ulazi u dubinu i tumači definiciju Zajednice srpskih opština i Briselski sporazum.

„Ono što je važno to je da da obe strane počnu da se zalažu za konkretan napredak u procesu normalizacije odnosa dve zemlje i naravno da je ZSO jedna od tema o kojoj treba razgovarati, ali ne i jedina”, dodao je Zaracin.

Preporučujemo:  VIOLA FON KRAMON: Nije dobro biti na strani Putina, nezavisno Kosovo je u interesu Srbije

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Govor u EP odjeknuo: Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum (VIDEO)

"Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum", pitao je prekjuče poslanike Evropskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski političar koji je [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *