Putin: Završena globalna politička i ekonomska dominacija Zapada

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da najnoviji niz sankcija bez presedana, koje su SAD i njihovi saveznici uveli Rusiji zbog vojne akcije u Ukrajini, označava kraj jedne ere.

„Od sada će Zapad da gubi svoju „globalnu dominaciju“ i politički i ekonomski, izjavio je Vladimir Putin.

Šef ruske države je rekao da se ruši „mit o zapadnoj socijalnoj državi, o takozvanoj zlatnoj milijardi”.

Osim toga, „cela planeta mora da plati cenu ambicije Zapada i njegove pokušaje da po svaku cenu zadrži svoju nestajuću dominaciju“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je predvideo nestašicu hrane širom sveta jer su zapadne sankcije Rusiji negativno uticale na celokupnu globalnu ekonomiju.

Preporučujemo:  AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

Komentarišući odluku nekoliko zapadnih sila da zamrznu sredstva ruske centralne banke, Putin je napominje da bi to samo poslužilo za nepopravljivo podrivanje poverenja u te nacije i nateralo druge zemlje da dvaput razmisle pre nego što stave svoje rezerve daju tim zemljama na čuvanje.

Prema rečima ruskog predsednika, Zapad je „jednostavno ukrao“ skoro polovinu imovine Moskve .

Putin je potvrdio da RF ne planira da nacionalizuje stranu imovinu kao odgovor na zaplenu ruske imovine u inostranstvu.

„Za razliku od zapadnih zemalja, mi ćemo poštovati imovinska prava”, rekao je Putin i dodao da je zaplena imovine ruskih građana u inostranstvu, kao i imovine ruskih kompanija, lekcija za ruske privrednike u zemlji, prenosi Raša Tudej.

Prema njegovim rečima, „ništa nije pouzdanije od investiranja kod kuće”.

„Trebalo bi da smo svesni da će u bilo kakvom razvoju događaja uslediti novi paket sankcija i ograničenja protiv nas”, upozorio je predsednik Putin.

Preporučujemo:  Sve će platiti krajnji kupci: Ruske gasne sankcije koštaće Nemačku milijarde

Neuspešan ekonomski blickrig Zapada protiv Rusije

MOSKVA – Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je danas da Zapad nije uspeo da sprovede „ekonomski blickrig” protiv Rusije.

Govoreći o sankcijama Zapada uvedenim RF, Putin je ocenio da je cilj tih mera „da se pogorša život miliona ljudi i da se zada težak udarac ruskoj ekonomiji”, preneo je AP.

„Moramo da znamo da bi novi set sankcija i restrikcija protiv nas usledili u svakom slučaju. To želim da naglasim. Naša vojna operacija u Ukrajini je samo izgovor za sledeći paket sankcija”, rekao je Putin na današnjem sastanku vlade RF i osudio sankcije Zapada koje je opisao kao „agresiju i rat ekonomskim, političkim i informacionim sredstvima protiv RF”.

Ruski predsednik je rekao da se operacija u Ukrajini odvija „uspešno i u strogom skladu sa unapred usvojenim planovima”.

Preporučujemo:  Rusija obustavlja isporuku raketnih motora Americi: „Letite na sopstvenim metlama“

Putin: Zapad slao oružje i plaćenike, gurnuo Ukrajinu u krvoproliće

Ruska vojska uništila je planove ukrajinskih vlasti koje su nameravale da krenu u rat, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. On je dodao da su zapadni pokrovitelji Ukrajine podsticali Kijev na krvoproliće, isporučujući oružje i šaljući plaćenike.

Na savetovanju o merama podrške regionima on je govorio o razlozima za pokretanje specijalne operacije u Ukrajini i naglasio da je Kijev sabotirao rešavanje krize mirnim putem.

„Operacija ide po planu. Taktika Ministarstva odbrane pokazala se kao potpuno opravdana. Čini se sve kako bi se izbegle žrtve među civilima “, rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

On je dodao da je vlastima u Kijevu različitim kanalima upućen predlog da povuku vojsku iz Donbasa, ali da oni to nisu hteli.

Ruski predsednik je rekao da pojava ruskih snaga na prilazima Kijevu nema nikakve veze sa namerom da se okupira Ukrajina.

Putin je ukazao i da je pronacistički režim u Ukrajini u bliskoj budućnosti mogao da dobije nuklearno oružje na čijoj meti bi bila Rusija.

Preporučujemo:  I Nemačka je pozvala svoje građane da napuste Ukrajinu: "Napustite zemlju u kratkom roku"

Imamo dovoljno rezervi, centralna banka ne mora da štampa novac

MOSKVA – Centralna banka Rusije ne mora da štampa novac i zemlja ima dovoljno finansijskih sredstava da se bori sa aktuelnim izazovima, poručio je danas predsednik Vladimir Putin.

„Naša privreda i posao imaju sve neophodne resurse da ispunimo sve postavljene ciljeve, izazovi treba da nas samo mobilišu”, rekao je ruski predsednik, prenosi agencija Rojters.

Putin je dodao da će se ruska ekonomija prilagoditi novoj realnosti koju su pokrenule sankcije Zapada Moskvi.

Takođe je naredio povećanje finansiranja u oblasti infrastrukture, rekao da će vladi biti potrebne strukturne promene u privredi i obećao više podrške porodicama sa decom, kao i povećanje socijalnih davanja.

Politika

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

 

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *