Granatiran rudnik „Skočinski“, zauzeto uporište stranih plaćenika u blizini Gute-Mežigorska

DVADESETI dan Specijalne operacije oružanih snaga Rusije u Ukrajini. Pregovori delegacija Rusije i Ukrajine se nastavljaju danas.

Ruska vojska ima kontrolu nad nukelarnim elektranama Zaporožje i Černobilj, dok se snage DNR zaustavile isporuku oružja ukrajinskoj vojsci u Mariupolju.

„Utvrđena imena odgovornih za napad u Donjecku“

Pušilin: Već su utvrđena sva imena ukrajinskih vojnika koji su odgovorni za jučerašnje granatiranje Donjecka raketom Točka-U.

Granatiran rudnik „Skočinski“
Ukrajinske snage su gađale rudnik „Skočinski“ u Donjecku. Usled napada je 294 rudara ostalo pod zemljom, saopštilo je Ministarstvo za ugalj i energetiku Donjecke Narodne Republike.

Ruski padobranci zaplenili 10 „DŽavelina“
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruski padobranci sinoć u blizini sela Guta-Mežigorska izveli desant i zauzeli uporište neonacista i stranih plaćenika, zaplenili 10 američkih sistema DŽavelin i niz drugih vrsta zapadnog naoružanja, sve je prebačeno snagama DNR i LNR.

Snage DNR nastavile su ofanzivu, probile odbranu ukrajinskih nacionalista i pod kontrolu stavile naselje Pantelejmonovka i stigle nadomak mesta Verhnjetorecko, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov.

Antonov: Amerikance nije briga za civilne žrtve
– Još jednom hoću da naglasim da ruska vojska preciznim gađanjem vrši napade isključivo po vojnim ciljevima, jedina pretnja za ukrajinski narod dolazi od tamošnjih nacionalističkih grupacija – rekao je Antonov.

Američki TV kanali nisu ni u jednom TV izveštaju objavili i prikazali posledice napada ukrajinskih trupa na Donjeck 14. marta. Postoji osećaj da nikoga nije briga za te civilne žrtve, naveo je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

Preporučujemo:  Marfijev „zakon“ u BiH: Amerika izbacuje Rusiju i iz – Dejtona

Ukrajinske snage izvode masovni napad na Donjeck
Ukrajinske snage izvode masivni napad na Donjeck, saopštio je gradonačelnik tog grada Aleksej Kulemzin, prenosi Sputnjik.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *