Rusija: Podaci o prisustvu američkih biolaboratorija u Ukrajini menjaju sliku o umešanosti SAD

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da podaci o prisustvu američkih bioloških laboratorija u Ukrajini potpuno menjaju sliku o umešanosti Vašingtona. Kako kaže, reč je o instrumentu direktne pretnje po Rusku Federaciju.

„Operacija Rusije na demilitarizaciji Ukrajine počela je hitno, kako kaže vojska, u uslovima operativnosti. Ako je 24. februara Ministarstvo zdravlja Ukrajine već poslalo odgovarajuća uputstva biološkim laboratorijama širom Ukrajine, to znači da je plan za vanredne situacije bio uključen, da je počeo da se primenjuje. Kakve su to laboratorije koje je trebalo pokrenuti za uništavanje materijala sa kojima su radili u slučaju nužde? Vrlo je jednostavno. To su upravo punktovi američkih, naglašavam, vojnih eksperimenata u biološkoj oblasti“, rekla je ona za radio Sputnjik.
Prema rečima Zaharove, „to u potpunosti menja sliku o umešanosti Sjedinjenih Američkih Država u sudbinu Ukrajine“. Kako kaže, „to nije samo instrument uticaja, nije samo instrument obuzdavanja, već je instrument direktne pretnje našoj zemlji“.

 

Podaci o američkim biolaboratorijama u Ukrajini dokazuju činjenicu kriminalne aktivnosti Amerike u toj zemlji, naglasila je diplomata.
Sjedinjene Američke Države čine sve kako bi sprečile da ovi materijali dospeju u ruke Rusijeupozorila je Zaharova, dodajući da je reč o materijalima koji dokazuju nezakonite i kriminalne aktivnosti SAD na teritoriji Ukrajine.
„Ako se aktivnost biolaboratorija u Ukrajini sada ne zaustavi, onda će sve to postati nekontrolisano – i bilo bi van kontrole i potčinjeno isključivo onim snagama, ekstremističkim, koji, čini mi se, u principu više nisu slušali ni sebe, da ne spominjem bilo koga drugog“, konstatovala je.
Ranije je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov izjavio da dokumenti, koje je ruska strana dobila od zaposlenih u ukrajinskim biološkim laboratorijama, potvrđuju da su se komponente biološkog oružja razvijale u Ukrajini u neposrednoj blizini Rusije.
S tim u vezi, načelnik za radioaktivnu, hemijsku i biološku zaštitu (RHBZ) Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov rekao je da su rad laboratorija u Ukrajini finansirale Sjedinjene Američke Države da su i u njih uložile više od 200 miliona dolara. Kako je naveo, rad tih laboratorija je doveo do stopostotnog rasta broja obolelih od malih boginja.
Sa svoje strane, zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland izjavila je u utorak da u Ukrajini postoje objekti za biološka istraživanja, te da trenutno Kijev i Vašington rade na tome da materijali koji su prikupljeni ne dospeju u ruke ruskih snaga.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Preporučujemo:  Putin: Zapad je Rusiji otvoreno objavio rat

Zaharova: Blinken otkrio motive Amerike za napad na „Severne tokove“

Američki državni sekretar Entoni Blinken otvoreno je izjavio da SAD i NATO imaju motive za napad na gasovod „Severni tok [Opširnije...]

Zaharova o otkazivanju posete: Evropa ograđuje Rusiju, ne diže Rusija „zavesu“

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal [Opširnije...]

Zaharova potvrdila: Sergej Lavrov 6. i 7. juna u Srbiji

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiti Srbiju [Opširnije...]

Zaharova odgovara Nemačkoj: Nije Rusija kriva za poskupljenje hrane, već antiruske sankcije

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući izjavu ministarke inostranih poslova Nemačke Analene Berbok da je Rusija kriva [Opširnije...]

Zaharova: Ekonomski pritisak na Rusiju propao, Amerika sad prelazi na oružje za masovno uništenje

Ekonomski pritisak na Rusiju nije uspeo i Amerika sada prelazi na primenu oružja za masovno uništenje i ako se to [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com