Rusija: Podaci o prisustvu američkih biolaboratorija u Ukrajini menjaju sliku o umešanosti SAD

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da podaci o prisustvu američkih bioloških laboratorija u Ukrajini potpuno menjaju sliku o umešanosti Vašingtona. Kako kaže, reč je o instrumentu direktne pretnje po Rusku Federaciju.

„Operacija Rusije na demilitarizaciji Ukrajine počela je hitno, kako kaže vojska, u uslovima operativnosti. Ako je 24. februara Ministarstvo zdravlja Ukrajine već poslalo odgovarajuća uputstva biološkim laboratorijama širom Ukrajine, to znači da je plan za vanredne situacije bio uključen, da je počeo da se primenjuje. Kakve su to laboratorije koje je trebalo pokrenuti za uništavanje materijala sa kojima su radili u slučaju nužde? Vrlo je jednostavno. To su upravo punktovi američkih, naglašavam, vojnih eksperimenata u biološkoj oblasti“, rekla je ona za radio Sputnjik.
Prema rečima Zaharove, „to u potpunosti menja sliku o umešanosti Sjedinjenih Američkih Država u sudbinu Ukrajine“. Kako kaže, „to nije samo instrument uticaja, nije samo instrument obuzdavanja, već je instrument direktne pretnje našoj zemlji“.

 

Podaci o američkim biolaboratorijama u Ukrajini dokazuju činjenicu kriminalne aktivnosti Amerike u toj zemlji, naglasila je diplomata.
Sjedinjene Američke Države čine sve kako bi sprečile da ovi materijali dospeju u ruke Rusijeupozorila je Zaharova, dodajući da je reč o materijalima koji dokazuju nezakonite i kriminalne aktivnosti SAD na teritoriji Ukrajine.
„Ako se aktivnost biolaboratorija u Ukrajini sada ne zaustavi, onda će sve to postati nekontrolisano – i bilo bi van kontrole i potčinjeno isključivo onim snagama, ekstremističkim, koji, čini mi se, u principu više nisu slušali ni sebe, da ne spominjem bilo koga drugog“, konstatovala je.
Ranije je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov izjavio da dokumenti, koje je ruska strana dobila od zaposlenih u ukrajinskim biološkim laboratorijama, potvrđuju da su se komponente biološkog oružja razvijale u Ukrajini u neposrednoj blizini Rusije.
S tim u vezi, načelnik za radioaktivnu, hemijsku i biološku zaštitu (RHBZ) Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov rekao je da su rad laboratorija u Ukrajini finansirale Sjedinjene Američke Države da su i u njih uložile više od 200 miliona dolara. Kako je naveo, rad tih laboratorija je doveo do stopostotnog rasta broja obolelih od malih boginja.
Sa svoje strane, zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland izjavila je u utorak da u Ukrajini postoje objekti za biološka istraživanja, te da trenutno Kijev i Vašington rade na tome da materijali koji su prikupljeni ne dospeju u ruke ruskih snaga.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Preporučujemo:  Donjeck: Oružane snage Rusije i DNR-a oslobodile oko polovine područja Mariupolja

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *