Postignut dogovor Ukrajine i Rusije oko humanitarnih koridora, ali ne i o prekidu vatre

Rusija i Ukrajina dogovorile su uspostavaljanje humanitarnih koridora. Ipak, savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak je saopštio da druga runda pregovora o prekidu vatre sa Rusijom nije dala rezultate kojima se Kijev nadao.

„Na naše veliko žaljenje, nismo postigli rezultate na koje smo računali”, rekao je Podoljak, prenosi Tanjug.

On je nakon sastanka saopštio da su Ukrajina i Rusija dogovorile da zajedno obezbede humanitarne koridore za evakuaciju građana, isporuku hrane i lekova.

Podoljak je naveo da su strane razgovarale o mogućnosti prekida vatre u periodu evakuacije građana u mestima gde će se ona realizovati.

Kijev i Moskva su se dogovorili da nastave sa pregovorima, planirano je da treća runda bude održana što pre, dodao je ukrajinski zvaničnik.

Rusija i Ukrajina uspele su da postignu razumevanje po pitanju određenih tačaka, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika i učesnik pregovora Vladimir Medinski, prenosi Sputnjik.

Pregovori između Ukrajine i Rusije počeli su danas po podne u Belorusiji, saopštilo je i belorusko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Sputnjik.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *