UG Srpska liga: „Zakon izmeniti, odgovorne kazniti, oteto vratiti.“ (Video)

Iako su svi saglasni da je restitucija obaveza drzave, za izvorne vlasnike je sporan način i uslovi pod kojima se sprovodi.

Ko i zašto opstruira vraćanje oduzete imovine starim vlasnicima? Kako i zašto Ustavni sud nije doneo odluku o inicijativi za ocenu ustavnosti Zakona o resitituciji?

Zašto je u tom procesu bio veoma važan Zakon o rehabilitaciji? Sa kakvim skrivenim i neskrivenim preprekama u Agenciji za restituciju se susreću stari vlasnici koji su pokrenuli postupak?

O tim i drugim pitanjima u debati TV Liga govore Gordana Kurtovic član predsedništva UG Srpska liga, Vladimir Lesic predsednik UG Srpska liga, Gojko Lazarev predsednik višeg suda u penziji i Dragoslav Ljubicanović šef pravnog tima UG Srpska liga.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

 

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *