IMAĆEMO POVOLJNIJE CENE GASA! Harčenko: Srbija nije uvela sankcije Rusiji, što joj daje mogućnost da ide svojim putem

AMBASADOR Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da Srbija nije podržala sankcije Zapada toj zemlji i da joj to omogućava da ide svojim putem u odnosima sa Rusijom i po pitanju cena gasa u narednom periodu.

Harčenko je rekao da Srbija i Rusija imaju dobre bilateralne odnose i da će u tom kontekstu i novi sporazum o isporuci gasa Srbiji biti stvar dogovora dvojica predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Gostujući na TV Prva na pitanja novinara da li Srbija može da očekuje najpovoljnije cene gasa od Rusije i u ovoj situaciji kada su cene na berzama drastično povećane, s obzirom da ugovor o kupovini gasa po ceni od 270 dolara za 1.000 kubnih metara ističe 1. juna, Harčenko je rekao:

„Rusija nema nikakvih pitanja i sumnji prema Srbiji u našim odnosima, bilo za cenu gasa ili realizaciju projekata – sve će ići. Srbija nije podržala sankcije, što joj daje mogućnost da ide svojim putem“.

Harčenko je napomenuo da ne može više da govori o cenama, kao i da je novi ugovor za isporuke gasa Srbije stvar kompanija Gasprom i Srbijagas.

„Što se tiče gasa, ako naš predsednik kaže da je rešeno onda je rešeno“, istakao je Harčenko i dodao da će se i za naredni ugovor poštovati principijelan stav do kojeg su došli u novembru 2021. u Sočiju predsednici Vučić i Putin.

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Kako nas „muzu“ strani investitori

Pre nekoliko godina slušali smo silna obećanja da će i Čačak konačno dobiti velikog inostranog investitora, koji će, ni manje [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Stan u Beogradu i luksuzna vila u Turskoj – sada za iste pare

Prava je navala na kupovinu nekretnina u Turskoj. Prodaja je u novembru skočila za čak 50 odsto i prema podacima Turskog [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *