Ruska avijacija drži pod kontrolom vazdušni prostor Ukrajine

Ruska vojna avijacija osvojila je vazdušnu prevlast nad celom teritorijom Ukrajine, izjavio je u portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u protekla 24 časa uništile osam borbenih vozila „Buk M-1“, kontrolne stanice PVO sistema S-300 i „Buk M-1“, tri radio-tehničke pozicije sa stanicama P-14 i četiri borbena aviona na zemlji i jedan u vazduhu.

Ruska vojska je u potpunosti preuzela kontrolu nad područjem oko nuklearke Zaporožje, dodao je Konašenkov.

„Oružane snage Ruske Federacije preuzele su kontrolu nad gradovima Berdjansk i Energodar. Ruski vojnici u potpunosti čuvaju i kontrolišu područje oko nuklearne stanice Zaporožje“, precizirao je on.

Prema njegovim rečima, radnici nuklearne elektrane nastavljaju sa radom na održavanju objekata i kontroli radioaktivne situacije u normalnom režimu. Radioaktivnost je normalna, naglasio je on.

Grupe trupa DNR i LNR uspešno razvijaju ofanzivu uz podršku ruskih oružanih snaga, snage DNR napredovale su još 19 kilometara, uspostavljena je kontrola nad naseljima Hvorostjanka, Suhanovka, Artjom, Novi Ajdar, dok je blokiran regionski centar Volnovaha.

Apel Kijevljanima

Ministarstvo odbrane Rusije takođe je uputilo apel stanovnicima Kijeva.

„Svi civili u gradu mogu slobodno da napuste glavni grad Ukrajine auto-putem Kijev-Vasiljkov. Taj pravac je otvoren i bezbedan“.
Kako je naveo, naoružane bande pljačkaša i nacionalista sa oružjem u rukama divljaju Kijevom, što je rezultat zločinačke odluke ukrajinskih vlasti da nekontrolisano dele oružje stanovništvu.
„Želim još jednom da istaknem da Oružane snage Ruske Federacije izvode napade samo po vojnim ciljevima. Civilnom stanovništvu ništa ne preti“.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *