Ruska avijacija drži pod kontrolom vazdušni prostor Ukrajine

Ruska vojna avijacija osvojila je vazdušnu prevlast nad celom teritorijom Ukrajine, izjavio je u portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u protekla 24 časa uništile osam borbenih vozila „Buk M-1“, kontrolne stanice PVO sistema S-300 i „Buk M-1“, tri radio-tehničke pozicije sa stanicama P-14 i četiri borbena aviona na zemlji i jedan u vazduhu.

Ruska vojska je u potpunosti preuzela kontrolu nad područjem oko nuklearke Zaporožje, dodao je Konašenkov.

„Oružane snage Ruske Federacije preuzele su kontrolu nad gradovima Berdjansk i Energodar. Ruski vojnici u potpunosti čuvaju i kontrolišu područje oko nuklearne stanice Zaporožje“, precizirao je on.

Prema njegovim rečima, radnici nuklearne elektrane nastavljaju sa radom na održavanju objekata i kontroli radioaktivne situacije u normalnom režimu. Radioaktivnost je normalna, naglasio je on.

Grupe trupa DNR i LNR uspešno razvijaju ofanzivu uz podršku ruskih oružanih snaga, snage DNR napredovale su još 19 kilometara, uspostavljena je kontrola nad naseljima Hvorostjanka, Suhanovka, Artjom, Novi Ajdar, dok je blokiran regionski centar Volnovaha.

Apel Kijevljanima

Ministarstvo odbrane Rusije takođe je uputilo apel stanovnicima Kijeva.

„Svi civili u gradu mogu slobodno da napuste glavni grad Ukrajine auto-putem Kijev-Vasiljkov. Taj pravac je otvoren i bezbedan“.
Kako je naveo, naoružane bande pljačkaša i nacionalista sa oružjem u rukama divljaju Kijevom, što je rezultat zločinačke odluke ukrajinskih vlasti da nekontrolisano dele oružje stanovništvu.
„Želim još jednom da istaknem da Oružane snage Ruske Federacije izvode napade samo po vojnim ciljevima. Civilnom stanovništvu ništa ne preti“.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Bugarsko licemerje: Podržavaju naoružavanje Ukrajine kasetnom municijom, ali neće ukrajinsko žito ozračeno uranijumom

Uvoz ukrajinskog žita, koje ne ispunjava uslove kvaliteta, graniči sa genocidom, smatra bugarski ekonomista Grigor Sarijski, komentarišući vest da je [Opširnije...]

„Najbolji dokaz tehničke nezavisnosti Rusije“: Prvi let superdžeta S1-100 s ruskim komponentama

Prototip superdžeta S1-100 sa ruskim komponentama izveo je svoj prvi let, a tokom leta potvrđen je stabilan rad svih domaćih [Opširnije...]

Ubice dece iz Lockheed Martin

„Učestvovao sam u izvođenju novih proizvoda na tržište i redizajniranju starih kako bih poboljšao njihove performanse,“ Vilijam V. Grej Treći, [Opširnije...]

Ukrajina će pomoći Bajdenu i njegovim prijateljima iz Blek Roka da zarade desetine milijardi dolara

Ukrajina će pomoći Bajdenu i njegovim prijateljima iz Blek Roka da zarade desetine milijardi dolara. Ukrajina će pomoći Bajdenu i [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com