Ukrajina: 90% ukupnog vazduhoplovnog potencijala je uništeno

Кljučni aerodromi poput vojnog aerodroma Luck, vazduhoplovne baze Ivano-Frankivsk, vazduhoplovne baze Melitopolj, vazduhoplovne baze Nikolajev, aerodroma Gostomel i vazdušne baze Černihiv teško su gađane tokom ova dva dana borbi što je dovelo do velike štete.

14 aerodroma, komandnih punktova, radarskih stanica i sistema protivvazdušne odbrane S-300 je gađano, i kako se do sada procenjuje, 90% ukupnog vazduhoplovnog potencijala je uništeno.

Vojni aerodrom u Lucku. Ovo je kritična lokacija jer se nalazi na krajnjem zapadu Ukrajine, bliže poljskoj granici. U slučaju da NATO snage uđu na teren, ovo bi bila najidealnija lokacija za sletanje preko poljske granice. Ovom aerodromu prema nekim informacijama, uništena je poletno – sletna staza.

U vazduhoplovnoj bazi u Mikolajvu, Rusi su uništili stacionirane udarne bespilotne letelice Bairaktar TB2.

Sudeći po povremenim snimcima koje se izbacuju na društvenim mrežama, ukrajinsko RV, još uvek je koliko toliko aktivno.

Путин: Неонацисти у Украјини се понашају као терористи

Modifikovani avion američke vojske Bombardier Challenger 650 “ARTEMIS” (N488CR), raspoređen na aerodromu Mihail Кogălniceanu (Costanta, Rumunija), danas obavlja dugu misiju osmatranja duž rumunske granice sa Moldavijom i Ukrajinom.

ARTEMIS” (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System), je prvi ISR avion ove namene sa ljudskom posadom.

ARTEMIS program, zajednička investicija između vojske i industrijskih partnera, počeo je u maju 2019. i nedavno je završio inženjering aviona i senzorskih sistema, kvalifikaciju plovidbenosti, akreditaciju za osiguranje informacija, integraciju i zahteve za testiranje. Ovo mu je ,,vatreno krštenje“!

Novi Vesnik

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *