Ukrajina: 90% ukupnog vazduhoplovnog potencijala je uništeno

Кljučni aerodromi poput vojnog aerodroma Luck, vazduhoplovne baze Ivano-Frankivsk, vazduhoplovne baze Melitopolj, vazduhoplovne baze Nikolajev, aerodroma Gostomel i vazdušne baze Černihiv teško su gađane tokom ova dva dana borbi što je dovelo do velike štete.

14 aerodroma, komandnih punktova, radarskih stanica i sistema protivvazdušne odbrane S-300 je gađano, i kako se do sada procenjuje, 90% ukupnog vazduhoplovnog potencijala je uništeno.

Vojni aerodrom u Lucku. Ovo je kritična lokacija jer se nalazi na krajnjem zapadu Ukrajine, bliže poljskoj granici. U slučaju da NATO snage uđu na teren, ovo bi bila najidealnija lokacija za sletanje preko poljske granice. Ovom aerodromu prema nekim informacijama, uništena je poletno – sletna staza.

U vazduhoplovnoj bazi u Mikolajvu, Rusi su uništili stacionirane udarne bespilotne letelice Bairaktar TB2.

Sudeći po povremenim snimcima koje se izbacuju na društvenim mrežama, ukrajinsko RV, još uvek je koliko toliko aktivno.

Путин: Неонацисти у Украјини се понашају као терористи

Modifikovani avion američke vojske Bombardier Challenger 650 “ARTEMIS” (N488CR), raspoređen na aerodromu Mihail Кogălniceanu (Costanta, Rumunija), danas obavlja dugu misiju osmatranja duž rumunske granice sa Moldavijom i Ukrajinom.

ARTEMIS” (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System), je prvi ISR avion ove namene sa ljudskom posadom.

ARTEMIS program, zajednička investicija između vojske i industrijskih partnera, počeo je u maju 2019. i nedavno je završio inženjering aviona i senzorskih sistema, kvalifikaciju plovidbenosti, akreditaciju za osiguranje informacija, integraciju i zahteve za testiranje. Ovo mu je ,,vatreno krštenje“!

Novi Vesnik

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Srpkinje pobedile Ukrajinu u istorijskom meču – fudbalerke preokrenule za prvi trijumf

Fudbalerke Srbije ostvarile su veliku pobedu u prvom, istorijskom meču u novoosnovanoj UEFA Ligi nacija, pošto su u Gdanjsku bile [Opširnije...]

Jugoslavija je primer: Zaharova upozorava na posledice korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom

Odluka Velike Britanije i SAD da isporuče Kijevu oružje sa osiromašenim uranijumom dovelo je do najtežih, dugoročnih posledica po region [Opširnije...]

ukrajina
Šokantan preokret: Masakr je napravila Ukrajina

Njujork tajms objavio da podaci s kojima raspolažu ukazuju na to da je za masakr na pijaci u Kostjantinovki kriva [Opširnije...]

Bugarsko licemerje: Podržavaju naoružavanje Ukrajine kasetnom municijom, ali neće ukrajinsko žito ozračeno uranijumom

Uvoz ukrajinskog žita, koje ne ispunjava uslove kvaliteta, graniči sa genocidom, smatra bugarski ekonomista Grigor Sarijski, komentarišući vest da je [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com