Kako je izgledalo bekstvo iz albanskog zatočeništva, stazama divljih zveri do slobode

Radosav Vićentijević iz Donje Dubnice kod Podujeva uspeo je da pobegne iz albanskog zatočeništva 1999. godine. Pripadnici takozvane OVK su ga nekoliko dana mučili. Uspeo je da se oslobodi i pobegne, ali posledice ima i danas.

Od trenutka kada ga je nekoliko pripadnika OVK otelo iz automobila ispred Podujeva počela je životna drama Radosava Vićentijevića. Pri pokušaju prvog bekstva pucali su, metak mu je okrznuo glavu, uhvatili su ga i odveli u skrovište na Bajgoru.

„Prvog dana su mi izbili devet zuba, od devet našao sam sedam na patosu kad su prestali da me tuku, imam ih još u kući, a dva sam progutao. Posle sam video koliko mi fali zuba. Nisu imali obzira gde tuku, gde stignu. Najviše bole tabani“, ispričao je Radosav Vićentijević iz Donje Dubnice kod Podujeva.

Vićentijević je tada imao četrdeset godina, zahvaljujući snazi izdržao je mučenje. Imena otmičara poznata su policiji, ali je sve stalo zbog NATO bombardovanja.

„Nađem žicu od nekog priručnog kupatila, jednog momenta se otvorim. Kad sam otvorio lisice, zatvorim, posle problem, pa dva sata ne mogu. Uhvatila me nervoza, pa psujem sam sebe. Sam se zaključam i jednog momenta otvorim, ali opet ne mogu da bežim go i bos“, kaže Vićentijević.

Seća se da je mučen od 17. do 21. marta.

Pretposlednjeg dana jedan od komandanata OVK mu je rekao da će narednog dana biti ubijen. Odlučio je da ponovo beži.

„Okrenem bravu, zagrebem noktima, izađem. Kad sam izašao, video sam otvorena vrata, ona su limena. Nisam smeo da idem putem, nekao je vukao drva, imalo je i prtine, ali sam išao gde idu divlje svinje, s brda na brdo, sve vencima, gde idu vukovi“, seća se Vićentijević.

Preporučujemo:  Stop bahatim vozačima: Uskoro oduzimanje vozila i trajno oduzmanje dozvole

Iznemogao od batina i hladnoće uspeo je da stigne do Podujeva, gde su bile srpske snage. Policija ga odvozi do Kuršumlijske Rače, a potom u Urgentni centar u Beogradu.

Lečio se dugo. Narušenog zdravlja živi u Borči od minimalne penzije. Nikada nije dobio nikakvu pomoć, jer nema legitimaciju raseljenog lica.

RTS

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

albanci
Albanci slavili Dan nezavisnosti u Londonu, Englezi pobesneli

Stotine Albanaca proslavile su godišnjicu nezavisnosti Albanije na ulicama Londona, a na video-snimcima može se videti kolona skupih automobila kojima [Opširnije...]

kurti
KURTI OPREMA OSMATRAČNICE IZNAD JARINJA: Šiptari se pripremaju za nasilno sprovođenje mera

KAKO se bliži 1. septembar, za kada su vlasti u Prištini najavile da počinje primena odluke o suspenziji srpskih dokumenata [Opširnije...]

Izraelski obaveštajac: Ko zataškava istinu o Jasenovcu i Kosovu

Kosovo je bila razbojnička pokrajina terorista od početka pedesetih godina prošlog veka, dok su Hrvati najviše štitili naciste i istrebljivali [Opširnije...]

„Ujedinjenje“ Albanaca i Hrvata – u mržnji prema Srbima /foto, video

Navijači skopskog Škupija, proalbanskog kluba i zagrebačkog Dinama su imali „zajedničku zabavu“ tokom utakmice njihovih klubova – skandiranje „Ubij Srbina“. [Opširnije...]

Iza usvajanja rezolucije o „genocidu“ u Srebrenici, Tirana sprema još zloslutniju

Albanska rezolucija o Srebrenici, usvojena u parlamentu Albanije, otvara vrata za još jednu rezoluciju o navodnom „genocidu“ koji su počinili [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com