U Austriji UKIDAJU PLATU NEVAKCINISANIMA: Direktor javnog servisa preti i otkazom

Novi generalni direktor javnog servisa Austrije ORF Roland Vajsman upozorio je nevakcinisane zaposlene da će ostati bez plate, kao i da im preti i gubitak radnog mesta.

Internom porukom svim zaposlenima ORF on je najavio promenu pravila vanrednog rada televizije usled talasa omikron soja.

Vajsman očekuje veliki broj inficiranih, zbog čega želi smanjenje kontakata i pre svega rad od kuće.

Svi do sada nekavcinisani u ORF-u on je pozvao da se vakcinišu, u skladu obavezne vakcinacije koja će se primenjivati u Austriji.

Oni koji se ne budu vakcinisali, i nisu preležali kovid19, kao i ne budu imali važeći negativan test do daljnjeg, zbog bezbednosti drugih, moraće da ostanu kod kuće.

 

Напредњаци 2019. године потписали уговор за извоз НАШЕ ДЕЦЕ страним фирмама!

Medjutim, on ukazuje nevakcinisani od 15.februara više neće dobijati platu.

– Svi zaposleni ORF-a, koji budu na radu od kuće, a zbog prirode posla ne mogu obavljati svoj posao, poslednji put biće plaćeni do 14.februara, napisao je on.

Nevakcinisani dobijaće dalje platu samo ako spadaju u izuzetke u skladu sa Zakonom o obaveznoj vakcinaciji, a to znači da moraju imati potvrdu lekara da ne mogu biti vakcinisani iz medicinskih razloga.

Ko ne bude imao takvu potvrdu, i ne želi da se vakciniše, čak će moći da dobije i otkaz.

Vajsman je naložio svim direkcijama i pokrajinskim direktorima da obave razgovor sa nevakcinisanima u kompaniji „o modalitetima zaposlenja posle 15.februara“.

Tanjug

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

SAD: Odobrene vakcine protiv kovida za bebe starije od šest meseci

Savetnici za vakcinaciju američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) danas su jednoglasno odlučili da odobre Fajzerove i Modernine [Opširnije...]

Primio 87 vakcina protiv korone da bi falsifikovao potvrde

Jedan Nemac iz Magdeburga oborio je rekord u primanju vakcina protiv korona virusa - primio ih je čak 87, piše [Opširnije...]

Vakseri u zvaničnom udzbeniku izmenili deo pesme čuvenog srpskog pesnika preminulog pre 20 godina: Ubacili novu strofu

Deciji pisac Dragomir Djordjevic, rodjen 1953. preminuo 1999. godine. Dragomir Đorđević autor je čuvene pesme "Nije lako biti dete", pesme [Opširnije...]

Tiodorović uvodi četvrtu i petu dozu vakcina

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović kaže za Kurir da će krizni štab na sutrašnjoj sednici razmotriti i uvođenje četvrte i [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com