PROTA SERAFIM NAKON POŽARA: Vatra se proširila iz odžaka koji je pukao, nema povređenih u manastiru Svete Trojice

OKO dvadesetak iskušenika se nalazilo u manastiru Svete Trojice u Belim vodama kod LJubovije u trenutku sinoćnjeg požara, ali niko nije povređen, rekao je protosinđel Serafim Petković.

– Pretpostavljamo da je pukao odžak i da je iz odžaka izašla vatra i zahvatila krovnu konstrukciju koja je čitava od čamovine i zapalila je oba ova sprata koja su bila od drveta. Vatra je stigla do prizemlja i tu se zastavila jer je tu jedino bila ploča – izjavio je prota Serafim.

Vatra je, prema njegovim rečima, izbila negde pred večernju službu, nakon čega je, kako kaže, odmah naredio evakuciju, pošto se videlo da je vatra već zahvatila veliki deo krova.

– Odmah smo zvali vatrogasce koji su zaista hitno došli. Međutim, njihova kola su se zaglavila na uzbrdici zbog leda, a onda, kada su prošla, već nije bilo dovoljno vremena i vatra je zahvatila celi konak – izjavio je prota, dodajući da su ubrzo došli i drugi vatrogasci.

Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice LJubovija Zoran Tomić je rekao da je njegova jedinica primila dojavu u 18:10 časova da u naselju Podnemić gori konak manastirskog kompleksa Bele vode.

Nakon toga je, kako kaže, na lice mesta odmah krenula dežurna ekipa.

Po dolasku na lice mesta je, kako navodi, krovna kontrukcija objekta već je bila zahvaćena požarom, a problem je, prema nejgovim rečima, od starta predstavljala međuspratna konstrukcija, koja je u potpunosti bila od drvene građe.

To je prouzrokovalo da se požar brzo proširio i na spratni deo objekta.

Imali smo veliki problem prilikom dolaska na lice mesta zbog nepristupačnog puta, jer je ovo planinsko delo. Bilo je leda i kamioni su proklizavali, pa je moralo da se uključi i javno preduzeće kako bi nam pomoglo na jednoj lokaciji da izvuče dva kamiona – izjavio je Tomić.

Preporučujemo:  Požar u vojnom postojenju u Rusiji

Sve to je, prema njegovim rečima, uticalo na nešto kasniju lokalizaciju požara, koji je stavljen pod kontrolu oko 20:25 časova.

U intervenciji gašenja požara je učestvovalo 11 pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice LJubovija, a u pomoć su priskočile i kolege iz vatrogasne jedinice Mali Zvornik, iz Bajine Bašte i iz Bratunca u Republici Sprskoj.

Novosti

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Varnice iz kombajna uzrokovale požar – izgorelo 14 hektara žitarica

Policija upozorava kako je u prvih pet meseci ove godine evidentirano 67 odsto požara više nego u istom periodu prošle [Opširnije...]

Požar u vojnom postojenju u Rusiji

Jedna osoba povređena je u požaru koji je buknuo u vojnom kompleksu u južnom ruskom gradu Belgorodu na granici s [Opširnije...]

Požar u krugu Infektivne klinike, jedna osoba stradala

Jedna osoba je stradala u požaru koji se dogodio u stambenoj zgradi u krugu Infektivne klinike u Beogradu. Požar je [Opširnije...]

Požar u Kliničkom centru: 26 vatrogasaca na terenu

Kako saznajemo, požar je zahvatio objekat u izgradnji, koji se nalazi nadomak Kliničkog centra. Na licu mesta je 26 vatrogasaca [Opširnije...]

škola, ispektori
Tuča u kafani u Mladenovcu, ubijen muškarac, šestoro uhapšeno

Policija je uhapsila šest osoba koje su učestovale u tuči u restoranu u Mladenovcu, u kojoj je smrtno stradao muškarac [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com