Italijanske bolnice odbijaju da leče i operišu nevakcinisane i one koji nisu preležali kovid

Otkad je emisija „Fuori dal coro“ italijanske televizije „Mediaset“ prošle nedelje prikazala slučaj milanske bolnice „Galeaci“ koja je otkazala operacije i lečenje osoba koje nemaju Super zelenu propusnicu – onu koja se dobija vakcinacijom ili nakon infekcije kovidom, na površinu su izašli i slučajevi ostalih bolnica širom Italije u kojima je ista situacija.

Pacijenti koji već mesecima ne mogu da da budu operisani i lečeni, obratili su se italijanskim medijima ne bi li na taj način prijavili situaciju koja je, bez obzira na pandemiju, u suprotnosti sa Hipokratovom zakletvom koja, između ostalog, kaže da će „medicinari lečiti svakog pacijenta bez obzira na religiju, nacionalnost, društveni status, političku ideologiju promovišući eliminisanje svakog oblika diskriminacije u zdravstvenom polju“.

Ovi pacijenti čekaju mesecima ne bi li bili lečeni i operisani jer nisu vakcinisani trećom dozom vakcine protiv koronavirusa.

Mediji su ispitali situaciju i uverili se da, po internom mejlu koji je svim zaposlenima u bolnici „Galeaci“ poslao direktor te ustanove, profesor Fabricio Preljasko, jedan od lekara koji se svakodnevno pojavljuje u medijima komentarišući pandemiju – svi koji nemaju Super zelenu propusnicu ili kako je u Italiji često nazivaju „Pasoš vakcinacije“, za sada neće biti podvrgnuti lečenju i operacijama.

Profesor Preljasko je odbio da razgovara sa novinarima emisije „Fuori dal coro“ (Van hora – „glas koji ide protiv struje“, „mišljenje suprotno masama“) ali je za druge medije izjavio da je istina da se osobe koje nisu kompletirale ciklus vakcinacije smatraju osetljivim pacijentima, te da su njihove intervencije odložene jer nisu zaštićeni od virusa.

Prema njegovim rečima, osobe koje nisu vakcinisane moraju biti zaštićene jer bi mogle da dobiju težak oblik kovida, te je ova mere preduzeta u cilju zaštite njihovog zdravlja.

Preporučujemo:  Vodenim topovima i psima na demonstrante u Amsterdamu

Sa druge strane, mediji podvlače da je poznat i veliki broj slučajeva osoba koje su se razbolele od kovida i nakon tri vakcine, među kojima je najpoznatiji slučaj profesora Galija sa milanske infektivne klinike „Luiđi Sako“ koji je bez obzira na kompletnu vakcinaciju dobio težak oblik kovida i lečen je monoklonalnim lekovima.

Novinari su obišli nekoliko bolnica snimajući skrivenom kamerom zaposlene na prijemu i pitajući ih da li je potrebna zelena propusnica da bi bili lečeni, na šta su dobili pozitivne odgovore. Ista situacija se desila i nakon što su pozvali kol-centar bolnica.

Slučaj je završio u parlamentu kada je nekoliko poslanika zatražilo da se ministar zdravlja obrati i objasni ovu neprihvatljivu situaciju.

Sinoć je emisija ponovo iznela na video ovu situaciju prikazavši internu odredbu profesora Preljaska iz Ortopedske bolnice „Galeaci“ u Milanu pod nazivom „Revizija programa hirurških intervencija od januara 2022. godine.

„Poštovane kolege, s obzirom na otežanu epidemijsku situaciju od 10. januara je potrebno uraditi reviziju svih operacija omogućavajući lečenje samo osobama sa Super zelenom propusnicom (vakcinisanima ili onima koji su ozdravili) i pacijentima kojima nije potrebna ni interna ni spoljna rehabilitacija. Zamoljeni ste da se javite kancelariji direktora ne bi li organizovali operacije u narednim sedmicama“, piše u odredbi profesora Preljaska.

Slučaj je dospeo i pred Welfare Regiona Lombardija koji će poslati inspekciju u bolnicu, a javno tužilaštvo je pokrenulo istragu. Stigle su prijave i iz regiona Trentino, Toskana i Kalabrija. Redakcija emisije je podvukla da je ovo neprihvatljivo i nehumano ponašanje i da ne postoje pacijenti A i B kategorije.

Super zelena propusnica se dobija nakon tri doze vakcinacije ili dve doze od kojih druga ne sme biti starija od četiri meseca ili nakon ozdravljenja. Ona je u Italiji potrebna za odvijanje normalnog života: odlazak u restorane, kafiće, na bazene, u pozorišta, bioskope, muzeje, na skijanje i sve ostale aktivnosti sem odlazaka u prodavnice hrane i apoteke.

Preporučujemo:  KORU OD BANANE svi bacate, a niste svesni šta može učiniti za vašu kožu: Kada je jednom UTRLJATE NA LICE, uvek ćete to raditi

Dok ostatak Evrope smanjuje zabrane u borbi protiv kovida 19, Italija od 1. februara uvodi nove mere.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

RTS

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

KORONA VIRUS, TEORIJE ZAVERE I MISTICIZAM: Nostradamusovo navodno proročanstvo o pandemiji Kovida-19

Korona virus obeležio je 2020. godinu, a kao i za mnoge značajne istorijske događaje, pojavila se vest da je Francuz [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *