Jednostavan i jeftin recept srpskog frizera za masnu kosu

Možda imate utisak da vam se kosa ovih dana brže masti ili inače imate taj problem, ali pre nego što posegnete za novim, skupljim preparatima – imajte na umu da time možete još više da pogoršate situaciju.

„Ne treba ništa raditi novo, jednostavno nastaviti s uobičajenom negom kose“, objasnio je frizer Boban Ćirić za Zadovoljnu.

„Lučenje žlezda funkcioniše na principu negativne povratne sprege, pa ako kosa krene više da se masti, a mi na to reagujemo agresivnijim šamponom, centar u mozgu koji reguliše endokrini sistem dobija informaciju da je teme suvo i dodatno pojačava lučenje. Ako inače nismo imali masnu kosu, to može da poremeti kompletan sistem“, ističe Ćirić.

Njegova preporuka su „normalna nega i smirivanje živaca“, koliko je to moguće, budući da je stres često pravi uzrok pojačanog mašćenja kose. Njegova preporuka su prirodni preparati za negu, koje i sami možete pripremiti bez straha da će vam oštetiti kosu.

„Maske, pakovanja… Ne morate da idete po skupe preparate, ‘bakina kuhinja’ je uvek zahvalna. Svi znamo neke recepte za maske na bazi maslinovog ili nekog drugog ulja, to radi. Takođe, ispiranje kose čajevima – kamilica je dobra za umirivanje temena, a kad već govorimo o mašćenju kose, dobar izbor su i žalfija, nana, kantarion“, kaže Ćirić.

 

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Zadovoljna.rs

KORONA VIRUS, TEORIJE ZAVERE I MISTICIZAM: Nostradamusovo navodno proročanstvo o pandemiji Kovida-19

Korona virus obeležio je 2020. godinu, a kao i za mnoge značajne istorijske događaje, pojavila se vest da je Francuz [Opširnije...]

Mnogi se kunu da radi: Presecite limun i posolite, pa ga stavite ispod kreveta i ujutru vas čeka ČUDO

Poznate su mnogobrojne prednosti limuna kao voća koje obiluje vitaminom C. Štiti od prehlade i najčešće se koristi kao dodatan izvor hidriranosti [Opširnije...]

Krvava voda teče danima u rečci kraj Smedereva!

Grupa Metalika održala je koncerte u svom rodnom gradu San Francisku u "Chase Centru" 17. i 19. decembra, a celokupan [Opširnije...]

MAKRONOVA ŽENA JE ROĐENA KAO MUŠKO? Francuski časopis otkrio ŠOKANTNE DETALJE, jedna fotografija pokrenula BURU

List nije objavio kad je Brižit promenila pol, ali je istakao da je to uradila pre nego što je postala [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *