Dačić: Biće posledica po odnose Srbije i Australije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sve što se dešava sa Novakom Đokovićem u Australiji ostaviti posledice na odnose Srbije i Australije.
Dačić je rekao da je teško da će Australija prihvatiti bilo koje argumente države Srbije kada je reč o slučaju najboljeg tenisera na svetu.
„To nije nikakav specijalan i specifičan slučaj. Ovde je reč o politizaciji pitanja jer na stotine ljudi dobija razna izuzeća. I mi političari smo bili na raznim odlučivanjima svuda po svetu. U Britaniju smo morali da idemo. Cela delegacija je morala da traži izuzeće ali je to bilo u okviru političkih manifestacija, pa su UN garantovale za to. Ako mogu drugi teniseri da dolaze, zašto se neko tako ponaša prema Novaku Đokoviću“, postavio je pitanje Dačić.
Ukazao je da postoje političke implikacije i da će to što se dešava ostaviti posledice po odnose države Srbije i države Australije.
„Naši odnosi nisu mnogo razvijeni jer smo udaljeni, to je zemlja koja sebe smatra izuzetno posebnom i specifičnom, oni to uvek govore. Kad smo tražili ukidanje viza, oni su rekli da i engleska kraljica mora da ima vizu da bi došla u zemlju kojoj je kraljica“, rekao je Dačić.
Ukazao je da je Đoković u Australiju došao posle njihovog odobrenja i ocenio da je ponašanje australijskih vlasti sramno da to treba staviti do znanja Australiji.
đoković novak
Novak: Došao sam po titulu, cilj mi je vrhunac forme na Rolan Garosu

Novak Đoković je održao prvu prtes konferenciju na Serbian openu. Najbolji teniser sveta je rekao da mu je cilj da [Opširnije...]

Legenda tenisa pozvala Novaka u Madrid: Kod nas je dobrodošao

Novak Đoković, do ponedeljka najbolji teniser planete dobio je dobre vesti iz Španije, gde će moći da igra na turniru [Opširnije...]

Đoković: Odustaću od trofeja, ali se neću vakcinisati

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da nije "antivakser", ali i da bi pre propustio naredne najveće turnire nego [Opširnije...]

„MOŽDA SE I VAKCINIŠEM!“ Novak Đoković i intervju koji je uzdrmao svet

NOVAK Đoković je prvi put od proterivanja iz Australije progovorio o događaju koji je uzdrmao svet tenisa, a i celokupnog [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com