Ćorović: Dečaci koji brane Mladića su isti kao deca regrutovana u vehabije

Aktivistkinja Aida Ćorović je povodom nedavnih napada na nju izjavila da smatra da policija zna ko su počinioci ali da se posle prijava incidenata ne dešava ništa. Kaže da joj je ključni utisak što su napadači “dečaci”, što je podseća na regrutovanje mladih za rat u Siriji.

“Ja sam pre šest-sedam bila čuvano lice, imala sam stalnu policijsku pratnju dve godine jer sam upozoravala na regurutaciju i slanje mladih iz Sandžaka za Siriju. Vrlo me ta situacija podseća na ovo, na gotovo isti način su ta deca regrutovana”, rekla je Ćorović u Novom danu na N1.

Prema njenim rečima, radi se o deci koja su uglavnom na marginama, koja “apsolutno ništa ne znaju”, ali im je ispran mozak i sada su “glineni golubovi”.

Ćorović je u ponedeljak objavila na društvenim mrežama da je napadnuta, drugi put u poslednjih pet dana, „na ulici od strane huligana koji čuvaju mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću“.

Kaže da joj je nakon prijave tog drugog napada inspektor rekao da su njegove kolege otiše na lice mesta da pogledaju kamere.

“Ja sam rekla da policija jako dobro zna ko su ti dečaci, da ne moraju da idu na lice mesta”, rekla je Ćorović za N1.

Za većinu tih dečaka kaže da su jedva punoletni, ali da se njima “očigledno bavio neko”. Pomenula je da i u centru za obuku vehabija dečacima svakodnevno govore da su “izabrani, posebni, da imaju maltene neku vrstu mesijanske uloge”.

“Takvom detetu možete da prodate sve – možete da kažete da je najveći genije, da on sada brani zemlju… Očigledno je toj deci neko danima govorio kako je Ratko Mladić heroj, kako neke kučke bacaju jaja na našeg heroja, a on je branio srpstvo”, rekla je Ćorović uz ocenu da ta deca sigurno neće potražiti na internetu ko je Mladić.

Preporučujemo:  Hrvatski istoričar prozvao Kesića: Reci u Hrvatskoj da je Praljak zločinac kad si tako hrabar (Video)

Pre napada u ponedeljak, Ćorović je bila napadnuta i 29. decembra. Kaže da nakon napada dolazi i vređanje.

“Sa svakim novim napadom dobijem liste uvreda: ‘šta ćeš ti kurvo turska ovde, idi u Tursku, idi u Sarajevo…’ Ja sa Turskom i Sarajevom nemam nikakve veze, ovo je moja zemlja”, kazala je ona.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

N1

VERNICI ILI DŽIHADISTI: Šta se krije iza jezivih scena u Bosni?

PODIGNUT kažiprst na fotografijama sa posljednjih okupljanja uniformisanih lica pod ratnim zastavama takozvane Armije BiH u Bužimu pokazuje da su [Opširnije...]

ČUDO U CRKVI U SRBIJI Skinuli ikonu Svetog Save, našli BLAGO

TOKOM procesa pažljive restauracije ikona u ovoj crkvi, restauratori su otkrili staru i izuzetno očuvanu zastavu. U okviru restauracije ikona [Opširnije...]

meterolog
U Srbiji najavljen sneg

Kako je naveo meteorolog, jača zahlađenja nas čekaju već u trećoj dekadi septembra, i sa tim zahlađenjem će pasti i [Opširnije...]

JAČANJE PATRIOTSKIH OSEĆANJA NAŠIH ĐAKA: Potpisan sporazum između Ministarstva odbrane i Ministarstva prosvete

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović potpisali su danas, u Velikoj [Opširnije...]

DA SE MLADOST IZ TUĐINE VRATI U SVOJU SRBIJU : Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Omladinski kampovi za dijasporu i Srbe u regionu omogućuju povezivanje matice sa srpskom decom, da ona već u ranom detinjstvu [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com