PRE 30 GODINA LJUDI SU GODIŠNJE VODILI LJUBAV 64 PUTA: A evo koliko često to rade danas!

Ako posmatramo savremenu pop kulturu, filmski i televizijski sadržaj, ali i društvene mreže pomislili bismo da je seksualna aktivnost mnogo učestalija nego što zaista jeste. Kako se ispostavlja preterana erotizacija nije dovela do porasta intimnih odnosa.

Dr Logan Levkof, naučnik i edukator na polju porodičnih i intimnih odnosa sa Univerziteta u Njujorku, imao je kratak i jasan komentar povodom agresivne pop kulturne erotizovane kampanje u poslednje tri decenije: „U najvećem broju slučajevu model koji je predstavljen u serijama, filmovima, medijima i na društvenim mrežama ne odražava se u realnosti, niti u odnosima između ljudi“.

Kako je objasnio „normalan broj seksualnih aktivnosti“ zavisi od osobe do osobe.

„Ne volim i ne podržavam tu reč – normalno. Svaki čovek je drugačiji i svaka veza je drugačija“, objašnjava Levkof, piše „NBC News“.

Naime, prema studiji „Seksualno ponašanje“ ustanovljeno je da prosečan čovek ima 54 seksualna odnosa godišnje. Ovaj broj je manji za 10, bio je 64 godišnje, odnosa upoređujući sa devedesetim godinama prošlog veka. Što znači da se broj odnosa smanjuje sa decenijama.

Фондација Ђоковић промовише будистичку медитацију кроз образовни систем

„Istraživanje objavljeno u ‘Socio-psihološkoj studiji ličnosti’ pokazuje da se parovi srećni ukoliko imaju jednom nedeljno odnose. Ali, to ne znači da su više srećni, ako ih imaju više na nedeljnom nivou“, objašnjava Levkog za „NBC News“.

„Prisnost i intimnost su osnovna ljudska potreba. U emotivnim vezama koje traju godinama jako je važno da se ovaj aspekt odnosa održava u životu. Ono što je najvažnije i što parovi inače moraju da zapamte, ne postoji magičan broj odnosa koji će ih učiniti srećnim. Otvorenost partnera jedno prema drugom i razgovori o fantazijama i željama moraju se dogoditi pre ili kasnije ako žele da im ovaj aspekt veze uspe, a koji je jedan od stubova koji održava vezu“, zaključuje Lavkof.

Preporučujemo:  Pozvao policiju zbog cene espresa, kazna za kafić – 1.000 evra

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

blic žena

lepota
DVA NAPITKA KOJA ŽENE PREKO 40 NE TREBA DA PIJU: Štete zdravlju, ali i lepoti – izbacite ih iz upotrebe

Jubilarni 40. rođendan je preloman za mnoge stvari, a možda je i idelan trenutak da promenite neke svoje navike. Pića [Opširnije...]

Najveći ŽENSKI STRAHOVI: Mnoge pripadnice lepšeg pola se plaše ovih SITUACIJA

Strahovi su često prouzrokovani nekim događajem, koji je u nama prvo izazvao šok, a zatim i uznemirenost, a onda nas [Opširnije...]

kofein
Čini čuda: Kakav efekat kofein ima na kožu?

Kada je u pitanju nega kože, kofein je posebno kontroverzan sastojak. Da, može da nas „probudi“ i podiže raspoloženje, ali [Opširnije...]

bora, lica
OVE NAMIRNICE utiču na POJAVU BORA: Jedete ih svakodnevno, a niste ni svesni da ubrzavaju proces starenja

Bore su sastavni deo starenja kože. Međutim, loše životne navike i neizbalansirana ishrana mogu povećati šanse od prevremenog starenja kože. [Opširnije...]

PET muških TAJNI O SEKSU koje svaka žena mora da zna!

Muškarci ne znaju da čitaju između redova, zato jasno i glasno im kažite šta vam se sviđa u seksu, a [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com