Zaharova upitala NATO: Jeste li svesni da će Kijev iz vašeg oružja pucati na civile u Donbasu?

Kijev će pucati na civilno stanovništvo u Donbasu iz oružja kojim NATO pumpa zemlju, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona se osvrnula na izjavu šefa ukrajinske diplomatije Dmitrija Kulebe koji je rekao da je neprihvatljiva situacija sa blokiranjem isporuka oružja Kijevu preko NATO-a. Prema rečima Zaharove, takve izjave potvrđuju strahove Rusije da rukovodstvo Ukrajine ne namerava da ide putem mirnog rešavanja sukoba u Ukrajini, i da planira da upotrebi silu protiv civilnog stanovništva u Donbasu.

„Treba pitati zemlje-članice NATO-a: da li oni shvataju da će iz njihovog oružja i uz njihovu pomoć kijevski režim streljati civilno stanovništvo u Ukrajini? Možete pitati i predstavnike Ukrajine na kakvu saradnju sa NATO-om oni računaju? Na tu koja će voditi ka uništavanju stanovništva Ukrajine? Zasad im ništa drugo ni ne nude“, konstatovala je Zaharova.

Diplomata je podsetila da zemlje NATO-a, uprkos svim sporazumima, aktivno učestvuju u vojnom osvajanju teritorije Ukrajine, pumpaju je oružjem i šalju tamo svoje vojne stručnjake.

Takođe je dodala da se pretnje koje dolaze iz Ukrajine tiču čitavog evropskog kontinenta, ali to partneri Rusije ne mogu da shvate.

Zaharova je ocenila da u ovom momentu postupci ukrajinskog rukovodstva i predsednika Vladimira Zelenskog lično ugrožavaju državnost Ukrajine.
„Najvažnije je da to shvate evropski pokrovitelji Ukrajine, jer je Ukrajina evropska zemlja. Zaista, sa Ukrajinom je povezano mnogo problema evropskog kontinenta. To zaista postaje preteće za naš zajednički prostor i oni treba to da shvate“, poručila je portparolka.

Takođe je ocenila da je „razjedinjenost ukrajinskog naroda dostigla katastrofalne razmere“.

Sredinom novembra portparol Kremlja Dmitrij Peskov je primetio da „zemlje NATO-a treba da prestanu da pumpaju Ukrajinu savremenim naoružanjem, inspirišući tako Ukrajinu na sumanute postupke“ – pokušaj da se sopstveni problemi reše vojnim putem. Početkom decembra, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da pumpanje oružja u Ukrajinu podstiče raspoloženje Kijeva da sabotira Minske sporazume o Donbasu i vojno rešenje sukoba.

Preporučujemo:  U napadu na bazu “Legije stranaca” likvidirano više od 40 plaćenika, većinom Poljaka

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

„Вашингтон тајмс“: Кина ради на ратовању уз помоћ контроле ума

Sputnjik

Zaharova: Blinken otkrio motive Amerike za napad na „Severne tokove“

Američki državni sekretar Entoni Blinken otvoreno je izjavio da SAD i NATO imaju motive za napad na gasovod „Severni tok [Opširnije...]

Zaharova o otkazivanju posete: Evropa ograđuje Rusiju, ne diže Rusija „zavesu“

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal [Opširnije...]

Zaharova potvrdila: Sergej Lavrov 6. i 7. juna u Srbiji

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiti Srbiju [Opširnije...]

Zaharova odgovara Nemačkoj: Nije Rusija kriva za poskupljenje hrane, već antiruske sankcije

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući izjavu ministarke inostranih poslova Nemačke Analene Berbok da je Rusija kriva [Opširnije...]

Zaharova: Ekonomski pritisak na Rusiju propao, Amerika sad prelazi na oružje za masovno uništenje

Ekonomski pritisak na Rusiju nije uspeo i Amerika sada prelazi na primenu oružja za masovno uništenje i ako se to [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com