Kuda ide ovaj svet: Na zahtev stanara, u Boru uklonjena rampa postavljena zbog obolelog dečaka

Većina stanara zgrade 117 u ulici u Boru palo je na ispitu humanosti.

Naime, kako piše RTV Bor, prolaznu ocenu nisu dobili jer se 21 porodica od ukupno 31 izjasnilo za uklanjanje rampe, podignute zbog Nikole Smolovića koji ima samo sedam godina i tešku bolest celebralnu paralizu.

O ovom problemu nisu želeli da pričaju najmerodavniji u zgradi – upravnik i njegov zamenik, a prema oceni većine stanara, razlozi za rušenje rampe su objektivni.

„Znamo situaciju i žao nam je dečaka, ali nas niko ništa nije pitao kada se gradila ta rampa. Dosta je široka i nema mesta da prođu ostali stanari“, rekla je Kristina Ćirić, stanarka.

Dobrica Đurić, član Gradskog veća u Boru, kaže da rampa mora da bude 110 centimetara širine, da jeste mali prostor između zida i rampe, ali da je bila završena i da su postavljeni guma i rukohvati, konstatuje da je moglo da se ide preko nje.

https://vaseljenska.net/2021/12/30/kakav-menadzer-takva-i-kancelarija-evo-kako-izgleda-pokretna-kancelarija-gorana-vesica-video/

Da bi malom Nikoli olakšali detinjstvo, a roditeljima ublažili tešku muku, Grad Bor je podigao rampu pre nekoliko meseci, nakon što im se porodica obratila za pomoć. Građevinski inženjeri su predložili rampu koja prema pravilniku ispunjava sve standarde. Do sada je u Boru sagrađen veliki broj rampi za invalide i nikada nije bilo sličnih problema.

„Održali smo nekoliko sastanaka sa stanarima, ali dogovora nije bilo. Pokušali smo da objasnimo da sa druge strane nije bilo mogućnosti da sagradimo rampu, jer bi izlazila na ulicu i nema mesta za parking. Nismo postigli dogovor i rampu ćemo preseliti, a za sedmogodišnjeg dečaka naći ćemo novo rešenje“, dodao je Đurić.

Preporučujemo:  Kombinovani test odlazi u istoriju: Učenici će sami birati treći predmet za malu maturu

Stanari deklarativno žele da pomognu malom Nikoli i to nije sporno, ali žele i da uklone rampu. Jedno sa drugim ne funkcioniše, a roditeljima malog Nikole ostaje da se i dalje muče kao i do sada.

„Rampu su mogli svi da koriste, ali nema veze, šta je tu je. Navikli smo da se borimo i tako ćemo da nastavimo“, kaže Zdenko Smolović, Nikolin otac.

On još kaže da sa komšijama više ne ispija kafu, jer su se, odljudili i to je izgleda glavni problem našeg društva. Na žalost, saosećanje je, u moru svakodnevnih problema, odavno zaboravljena kategorija. Ostaje nada da će lokalna samouprava ispuniti obećanje i da će mali Nikola imati bolje uslove za odrastanje.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

N1

Govor u EP odjeknuo: Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum (VIDEO)

"Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum", pitao je prekjuče poslanike Evropskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski političar koji je [Opširnije...]

NOVI JEZIVI IZAZOVI TINEJDŽERA U SRBIJI: Devojčica zamalo završila pod točkovima kamiona – SMEJALA SE (VIDEO)

Nemili izazov je devojčica izvodila na kružnom putu kod Čačka. Novi izazovi na društvenim mrežama dovode decu u opasnost. Ono [Opširnije...]

SLOBODAN ANTONIĆ: Goran Marković – umetnik i klasni idiot

Ovo je članak o Goranu Markoviću. Korporativni mediji fetišizuju trendi umetnike. Pogledajte samo kako nam glumci i pevači objašnjavaju svet [Opširnije...]

vučević
HITNO SAOPŠTENJE VOJSKE SRBIJE! Važna informacija za građane od 19 do 30 godina, pominje se i oružje!

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u 2022. godini da podnesu svoje prijave. [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *