Kuda ide ovaj svet: Na zahtev stanara, u Boru uklonjena rampa postavljena zbog obolelog dečaka

Većina stanara zgrade 117 u ulici u Boru palo je na ispitu humanosti.

Naime, kako piše RTV Bor, prolaznu ocenu nisu dobili jer se 21 porodica od ukupno 31 izjasnilo za uklanjanje rampe, podignute zbog Nikole Smolovića koji ima samo sedam godina i tešku bolest celebralnu paralizu.

O ovom problemu nisu želeli da pričaju najmerodavniji u zgradi – upravnik i njegov zamenik, a prema oceni većine stanara, razlozi za rušenje rampe su objektivni.

„Znamo situaciju i žao nam je dečaka, ali nas niko ništa nije pitao kada se gradila ta rampa. Dosta je široka i nema mesta da prođu ostali stanari“, rekla je Kristina Ćirić, stanarka.

Dobrica Đurić, član Gradskog veća u Boru, kaže da rampa mora da bude 110 centimetara širine, da jeste mali prostor između zida i rampe, ali da je bila završena i da su postavljeni guma i rukohvati, konstatuje da je moglo da se ide preko nje.

Какав менаџер таква и канцеларија: Ево како изгледа покретна канцеларија Горана Весића (Видео)

Da bi malom Nikoli olakšali detinjstvo, a roditeljima ublažili tešku muku, Grad Bor je podigao rampu pre nekoliko meseci, nakon što im se porodica obratila za pomoć. Građevinski inženjeri su predložili rampu koja prema pravilniku ispunjava sve standarde. Do sada je u Boru sagrađen veliki broj rampi za invalide i nikada nije bilo sličnih problema.

„Održali smo nekoliko sastanaka sa stanarima, ali dogovora nije bilo. Pokušali smo da objasnimo da sa druge strane nije bilo mogućnosti da sagradimo rampu, jer bi izlazila na ulicu i nema mesta za parking. Nismo postigli dogovor i rampu ćemo preseliti, a za sedmogodišnjeg dečaka naći ćemo novo rešenje“, dodao je Đurić.

Preporučujemo:  Ukinute epidemiološke mere protiv korone u Srbiji

Stanari deklarativno žele da pomognu malom Nikoli i to nije sporno, ali žele i da uklone rampu. Jedno sa drugim ne funkcioniše, a roditeljima malog Nikole ostaje da se i dalje muče kao i do sada.

„Rampu su mogli svi da koriste, ali nema veze, šta je tu je. Navikli smo da se borimo i tako ćemo da nastavimo“, kaže Zdenko Smolović, Nikolin otac.

On još kaže da sa komšijama više ne ispija kafu, jer su se, odljudili i to je izgleda glavni problem našeg društva. Na žalost, saosećanje je, u moru svakodnevnih problema, odavno zaboravljena kategorija. Ostaje nada da će lokalna samouprava ispuniti obećanje i da će mali Nikola imati bolje uslove za odrastanje.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

N1

Majka veganka osuđena za smrt sina, hranila ga samo sirovim voćem i povrćem

Majka veganka proglašena je krivom za ubistvo zbog smrti svog 18-mesečnog sina koji je imao samo 7,7 kilograma kada je [Opširnije...]

JAČANJE PATRIOTSKIH OSEĆANJA NAŠIH ĐAKA: Potpisan sporazum između Ministarstva odbrane i Ministarstva prosvete

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović potpisali su danas, u Velikoj [Opširnije...]

DA SE MLADOST IZ TUĐINE VRATI U SVOJU SRBIJU : Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Omladinski kampovi za dijasporu i Srbe u regionu omogućuju povezivanje matice sa srpskom decom, da ona već u ranom detinjstvu [Opširnije...]

Ubice dece iz Lockheed Martin

„Učestvovao sam u izvođenju novih proizvoda na tržište i redizajniranju starih kako bih poboljšao njihove performanse,“ Vilijam V. Grej Treći, [Opširnije...]

Porušena srpska groblja i crkve su svedoci Kurtijevog „međureligijskog sklada“

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti naveo je na Fejsbuku, a povodom Međunarodnog dana kulturne raznolikosti da "Kosovo ima izuzetno kulturno [Opširnije...]

Preporučujemo:  Za pet godina u saobraćajnim nesrećama na teritoriji Bora poginulo 11 ljudi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com