PUTIN: Jeste da im je glupa želja da se smrznu, ali ćemo im to udovoljiti …

Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da oni koji ne dozvoljavaju da projekat „Severni tok 2“ proradi postupaju glupo.

Ruski lider je prokomentarisao izveštaj lidera stranke LDPR Vladimira Žirinovskog koji je naveo da „u Evropi sami ne puštaju u rad ‘Severni tok 2’, a sada će se smrzavati“, istakavši da se slaže sa njegovim ocenama.

„Što se tiče ‘Severnog tok 2’… to je još i glupo za one koji ne dozvoljavaju da taj sistem radi, jer bi dodatne isporuke gasa na evropsko tržište sigurno snizili cenu na berzi, na spot tržištu“, rekao je Putin na sednici Državnog saveta i Saveta za nauku i obrazovanje.

Kako je dodao, mnoge zemlje, uključujući Ukrajinu, same nisu htele da kupuju gas direktno od Rusije.

„To je bio njihov izbor, ne žele da kupuju direktno od nas. I za njih bi se cena snizila, značajno. Jednostavno sami režu granu na kojoj sede. To je iznenađujuće, ali dobro, to je njihov izbor. Nismo to mi smislili, nego oni“, istakao je ruski predsednik.

Putin je dodao da su evropske zemlje same doprinele poskupljenju goriva, jer su počele sa reversnim isporukama ruskog gasa.

Podsetimo, „Gasprom“ ni danas, četvrti dan zaredom nije rezervisao kapacitete gasovoda „Jamal-Evropa“ za tranzit gasa kroz Poljsku, pokazuju podaci aukcije na platformi „GSA platform“. Kako navode u ruskoj kompaniji, razlog za to je nedovoljna potražnja.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Panika oko gasovoda – špijuni, dronovi i ratni brodovi

Nemački i norveški brodovi pojačali su patrole oko izvora prirodnog gasa u Severnom moru, dan pošto su danski istražitelji potvrdili [Opširnije...]

Zaharova: Blinken otkrio motive Amerike za napad na „Severne tokove“

Američki državni sekretar Entoni Blinken otvoreno je izjavio da SAD i NATO imaju motive za napad na gasovod „Severni tok [Opširnije...]

Bivši savetnik Pentagona: Amerika i Britanija mogu biti krivci za oštećenja na Severnom toku

SAD ili Velika Britanija bi mogle stajati iza eksplozija na gasovodima "Severni tok" i "Severni tok 2", smatra bivši savetnik [Opširnije...]

NATO ima podvodne robote koji mogu da izvrše diverziju na „Severnom toku“

Severne zemlje NATO-a, uključujući Švedsku, Norvešku i Sjedinjene Američke Države, imaju podvodne robote koji bi mogli da se iskoriste za [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com