NASA zaposlila SVEŠTENIKE: Spremaju nas za najvažniji trenutak u istoriji

Kako se napori čovečanstva da sazna više o svemiru zahuktavaju, tako nasa povlači inovativne poteze.

Ovog puta Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija angažovala je sveštenika i druge verske stručnjake da pomognu stanovnicima Zemlje da se pripreme za mogućnost života na drugim planetama.

Zvuči kao zaplet lošeg naučno-fantastičnog filma, ali NASA zaista regrutuje sveštenike da pomognu u pripremi za kontakt čovečanstva sa vanzemaljcima.

Angažovaće, naime, 24 teologa kao deo plana za razradu toga kako će različite svetske religije reagovati na vesti o izvanzemaljskom životu.

Među njima je i britanski sveštenik, velečasni dr Endrju Dejvison, teolog sa Univeziteta u Kembridž, koji je takođe doktorirao i biohemiju na konkurentskom Univerzitetu u Oksfordu.

Razlog zašto NASA sada angažuje stručnjake je napredak u naporima čovečanstva da pronađe život u “velikom nepoznatom”.

Očekuje se da će niz novih misija unaprediti naše razumevanje svemira, uključujući teleskop Džejms Veb, koji bi trebalo uskoro da bude lansiran. Pored toga, rover Evropske svemirske agencije “Rozilend Franklin”, izgrađen u Stivenejdžu, poleće sledeće godine.

“Rozilend Franklin” će probušiti površinu Marsa tražeći fosilizovane mikrobe u direktnom pokušaju da otkrije tragove života, prenosi Dejli star.

U međuvremenu, naučnici u Kardifu su ukazali da bi amonijak koji se nalazi u Venerinoj atmosferi potencijalno moggli tamo da unesu živi organizmi.

Šema koju je sponzorisala NASA održana je u Centru za teološka istraživanja na Univerzitetu Prinston u Nju Džersiju, kako bi se pozabavila pitanjima o tome kako život sa druge planete može uticati na razmišljanje o bogovima i stvaranju.

Sveštenik dr Dejvison veruje da izgledi za pronalaženje života koji je van ovog sveta postaje sve verovatniji.

U Dejvisonovoj knjizi, “Astrobiologija i hrišćanska doktrina”, on postavlja pitanja o tome da li je Bog mogao da stvori život negde drugde u univerzumu. Ili, da li je mogao da pošalje spasioca da umre za grehe vanzemaljskih vrsta.

Preporučujemo:  CRNE SLUTNJE NAUČNIKA: Klimatske promene pokreću nove migracije sa Bliskog istoka

Govoreći o tome da je Zemlja jedina planeta u svemiru sa životom na njoj, Šef NASA-inog šefa Instituta za astrobiologiju do 2016. godine, Karl Pilčer rekao je sledeće:

– To je prosto nezamislivo kada postoji preko 100 milijardi zvezda u ovoj galaksiji i preko 100 milijardi galaksija u univerzumu – kazao je.

On veruje da je važno da se, bez obzira na to kada god se nađe vanzemaljski život, unapred razmisli o implikacijama.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

daily star

U ovoj zemlji je rizično decu puštati same u katoličke crkve, sve vrvi od pedofila

Broj sveštenika optuženih za zlostavljanje kao i broj njihovih maloletnih žrtava u biskupiji Minster u zapadnoj Nemačkoj znatno je veći [Opširnije...]

patrijarh pavle
Šta je rekao patrijarh Pavle jednom svešteniku koji se pohvalio skupocenim automobilom

Jednom prilikom dok je išao sam trotoarom ulice Kralja Petra u pravcu Patrijaršije, patrijarha Pavla je susreo sveštenik jedne od [Opširnije...]

Stvoren veštački embrion: Naučnici traže novi pristup trudnoći, ali i gajenju sintetičkih organa

Sintetički embrion, napravljen bez spermatozoida ili jajnih ćelija, mogao bi da dovede do novih procedura u rešavanju problema dobijanja potomstva, [Opširnije...]

Tehnika učenja čuvenog nobelovca: Naučite bilo šta u četiri jednostavna koraka

Verovatno ste bili u situaciji da imate još malo vremena do ispita, a da vam koncetracija nije na odgovarajućem nivou [Opširnije...]

„Vrbovanje“ umesto „besplatno školovanje“: Novi argument antiruske propagande zapadnog medija u Srbiji

Od početka specijalne operacije u Ukrajini, sve može i mora biti deo antiruske propagande, pa čak i programi stipendiranja studenata [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com