Milanović: Založiću se da Kosovo priznaju sve članice EU

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je u Prištini da ne razume zemlje članice EU koje nisu priznale Kosovo, navodeći da će se lično založiti da se to ispravi.

Milanović je na konferenciji za novinare, posle sastanka sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, rekao da su ljudi malo informisani o Kosovu, objavio je „Reporteri“.

„Meni lično Kosovo je draga država. Kosovo je zemlja koja će vrlo brzo u političkom pogledu moći da se pridruži međunarodnim organizacijama. Iznenađujuće je koliko se malo zna o Kosovu čak i u zemljama EU“, kazao je Milanović.

Vjosa Osmani je izjavila da je sa Milanovićem razgovarala o produbljivanju, kako je ocenila, odličnih odnosa Prištine i Zagreba.

„Smatramo Hrvatsku velikim prijateljem Kosova. Zahvalna sam Hrvatskoj zbog vakcina koje su nam donirane i solidarnosti u vezi sa nesrećom u Slavonskom Brodu. Naša zemlja je jasno naznačila da je naša vizija članstvo u evroatlantskim strukturama, zbog čega cenimo podršku Hrvatske“, rekla je Osmanijeva, preneo je portal „Kosovo onlajn“.

Milanović je jutros stigao u dvodnevnu posetu Prištini, a najavljen je i susret sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem. Hrvatski predsednik će se sastati sa stanovnicima Janjeva, gde u najvećem broju žive Hrvati.

Badnje veče po Gregorijanskom kalendaru Milanović će provesti sa pripadnicima Hrvatskih oružanih snaga u okviru misije Kfor na Kosovu i Metohiji.

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!
Preporučujemo:  SLOBINA KLETVA STIGLA ČETVORICU TAJKUNA! Prijateljima koji su mu zaboli nož u leđa, Milošević ne da mira ni 16 godina posle smrti!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *