Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad elektroenergetskog sistema i dodala da je Vučić bio jasan kada je tražio njegovu ostavku, u SNS-u traje pravi mali rat.

 

Izvori bliski direktoru EPS-a tvrde da je nakon te izjave gospođe ministarke, Grčić poručio Vučiću da će podneti ostavku samo ako to učini i ona.

Grčić tvrdi da je on odgovorne za propuste unutar EPS već smenio, a da političku odgovornost, zbog toga što nije bilo saradnje sa nadležnim ministarstvom, neće da preuzme na sebe, jer ga je ministarka Mihajlović u radu zaobilazila. Podsećamo da je još u maju mesecu, povodom odluke ministarstva da se odustane od izgradnje termoelektrane Kolubara B, Grčić zajedno sa predsednikom Nadzornog odbora EPS-a, Jovanom Despotovićem, izdao saopštenje u kome piše:

– Ministarka Zorana Mihajlović je odlučila da za jedan dan promeni sve odluke i Vlade Srbije i ministarstva bez ikakvih prethodnih analiza i konsultacija. Kao da je država za sebe od koje počinje sve.

Vučić na Grčićevo odbijanje da da ostavku ukoliko to ne učini i nadležna ministarka Mihajlović, nije reagovao lično, ali je ova naša saznanja potvrdio u svojoj objavi na Tviteru Vladimir Đukanović, najbliži Vućićev saradnik.

– Gospodo, postoji nešto što se zove moralna odgovornost. Nemoguće je da još uvek niste shvatili da je neophodno ostavke da podnesete. Svi u lancu, od ministra energetike, preko svih rukovodilaca u EPS. Prosto, tako je u životu.

I dok građani sa strahom i zebnjom očekuju novo zahlađenje koje će dodatno opteretiti elektroenergetski sistem koji je potpuno nespremno dočekao zimu, svakodnevno se troše desetine miliona evra narodnih para kako bi se obezbedila isporuka struje, koja je ugrožena zbog neznanja i sukoba između SNS kadrova koje je sve postavio Vučić lično.

Preporučujemo:  EU POČINJE LOV NA DESNIČARE BLISKE RUSIJI: Brisel priprema predlog zabrane organizacija koje su po njima opasnost za NATO i uniju

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

Direktno

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Milica Đurđević: Promenom Ustava drzavu poklanjamo strancima

U sali opštine Stari grad, u Beogradu, održana je do sada prva tribina na kojoj se govorilo o promeni Ustava [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *