SPREMA LI NATO UDAR NA RUSIJU KRSTAREĆIM RAKETAMA?!

SPREMA LI NATO UDAR NA RUSIJU KRSTAREĆIM RAKETAMA?! Kovač: London i Varšava su moguće mete! KRENULA FREGATA SA MOĆNIM ORUŽJEM

Svet se klati na ivici ambisa zbog povećanog rizika od nuklearnog rata, neuspeha u rešavanju ekoloških izazova i smanjene sposobnosti za racionalno rešavanje problema, rekao je svetski poznati filozof i lingvista Noam Čomski.

Čomski, počasni profesor lingvistike na Univerzitetu u Arizoni, podsetio je da se poslednjih godina sat Sudnjeg dana, koji pokazuje koliko je čovečanstvo blizu Armagedona, približio ponoći, što simbolizuje izumiranje čovečanstva.

Glavne brige čovečanstva su „sve veća pretnja od nuklearnog rata“ i „veoma ozbiljna i rastuća pretnja uništenja klime“, rekao je Čomski.

Gosti emisije Puls Srbije novinar Andrej Mlakar i prof.dr Mitar Kovač, general-major u penziji komentarisali su izjavu Čomskog i analizirali globalnu vojno-političku situaciju.

Reči Čomskog jesu na neki način proročanske. Ulazimo u neku krizu u Evropi koja može prerasti u globalnu. Glavni uzrok je besomučno slanje sve veće količine oružja Ukrajini – smatra Kovač.

Mlakar je izneo podatke iz izvora u Moskvi da Rusija dopušta mogućnost napada NATO pakta iz pravca severa na rusku federaciju.

– Moskva ne isključuje mogućnost da bi iz pravca severa sa barencovog mora mogao da usledi napad krstarećim raketama NATO pakta. Zato se pojačava PVO sistem unutar same Moskve. Po ruskoj vojnoj doktrini nuklearno oružje se upotrebljava samo u ekstremnim uslovima, a rat u Ukrajni nije takva situacija – rekao je Mlakar i dodao:

– Ono što budi sumnju jesto što je jutros ruska raketna fregata naoružana hipersoničnim raketama trebalo da krene prema Južnoj americi. Ona je, međutim, promenila smer i zaplovila putem SAD. To su neki protumačili kao izazov. Sada ne znamo kuda plovi.

Preporučujemo:  Ključ za poništavanje zapadnih sankcija: Rusija i Kina povećavaju robnu razmenu

Kovač smatra da će se Amerika uzdržati o nuklearnog dejstva, a za London i Varšavu kaže da bi mogli da se nađu na meti Rusije:

– Mislim da Amerika i Rusija koje su ipak u nekim kontaktima neće još doći u zonu nuklearnog sukoba. Mislim da Amerika ne bi dejstvovala nuklearnim naoružanjem, čak i da Rusija dejstvuje po tim prestonicama tipa Varšave ili Londona koje besomučno pothranjuju ovaj rat. Rusko vojno rukovodstvo je reklo da će ukoliko budu pređene crvene linije u snabdevanju Ukrajine naoružanjem, Rusija dejstvovati po centrima odlučivanja, a to su vrhovi političke i vojne vlasti u tim državama.

Mlakar je rekao da je oružje koje može da ugrozi rusku teritoriju sovjetska bespilotna letelica TU 141 Striž.

– Ukrajina ima načina da ugrozi rusku teritoriju. To su sovjetske bespilotne letelice na mlazni pogon, TU 141 Striž. Ukrajinci su ih opremili bojevom glavom i njima su gađana već dva aerodroma strateške orjentacije. Upravo zbog toga se u Moskvi postavljaju jaki PVO sistemi, tipa S – 400 – kaže Mlakar.

Kurir.rs

БОНУС ВИДЕО:

Podele se ubrzavaju – svet se cepa na nekoliko regiona

Proces podele sveta na suprotstavljene blokove se ubrzava. Svet, koji je do sad generalno, bio dolarski i zapadnocentričan, čak i [Opširnije...]

putin
Putin: Rusija proizvede tri puta više raketa od SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je danas da je pobeda Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji Ukrajinom neminovna i izneo detalje [Opširnije...]

srbiji
Automiting podrške Srbiji u Moskvi (video)

U Moskvi je danas održan automiting u znak podrške Srbiji zbog dešavanja na Кosovu i Metohiji. Pročitajte još: “Dosta više [Opširnije...]

sankt
42 zemlje i skoro 4.000 učesnika: najveći MFF BRIКS+ forum u istoriji Rusije otvoren u Sankt Peterburgu
Preporučujemo:  RUSIJA PROŠIRILA LISTU NEPRIJATELJSKIH ZEMALJA: Na spisku i srpske komšije

Veliki međunarodni događaj sa učesnicima iz desetina zemalja i stotine gradova iz celog sveta održava se na Ekpoforumu od 24. [Opširnije...]

ukrajini
Patrušev: Zadaci specijalne operacije će biti realizovani, uprkos pomoći Zapada Kijevu

Zadaci ruske specijalne vojne operacije, koje je odredio predsednik Rusije Vladimir Putin, biće realizovani, uprkos vojnoj pomoći koju kijevski režim [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com