SPREMA LI NATO UDAR NA RUSIJU KRSTAREĆIM RAKETAMA?!

SPREMA LI NATO UDAR NA RUSIJU KRSTAREĆIM RAKETAMA?! Kovač: London i Varšava su moguće mete! KRENULA FREGATA SA MOĆNIM ORUŽJEM

Svet se klati na ivici ambisa zbog povećanog rizika od nuklearnog rata, neuspeha u rešavanju ekoloških izazova i smanjene sposobnosti za racionalno rešavanje problema, rekao je svetski poznati filozof i lingvista Noam Čomski.

Čomski, počasni profesor lingvistike na Univerzitetu u Arizoni, podsetio je da se poslednjih godina sat Sudnjeg dana, koji pokazuje koliko je čovečanstvo blizu Armagedona, približio ponoći, što simbolizuje izumiranje čovečanstva.

Glavne brige čovečanstva su „sve veća pretnja od nuklearnog rata“ i „veoma ozbiljna i rastuća pretnja uništenja klime“, rekao je Čomski.

Gosti emisije Puls Srbije novinar Andrej Mlakar i prof.dr Mitar Kovač, general-major u penziji komentarisali su izjavu Čomskog i analizirali globalnu vojno-političku situaciju.

Reči Čomskog jesu na neki način proročanske. Ulazimo u neku krizu u Evropi koja može prerasti u globalnu. Glavni uzrok je besomučno slanje sve veće količine oružja Ukrajini – smatra Kovač.

Mlakar je izneo podatke iz izvora u Moskvi da Rusija dopušta mogućnost napada NATO pakta iz pravca severa na rusku federaciju.

– Moskva ne isključuje mogućnost da bi iz pravca severa sa barencovog mora mogao da usledi napad krstarećim raketama NATO pakta. Zato se pojačava PVO sistem unutar same Moskve. Po ruskoj vojnoj doktrini nuklearno oružje se upotrebljava samo u ekstremnim uslovima, a rat u Ukrajni nije takva situacija – rekao je Mlakar i dodao:

– Ono što budi sumnju jesto što je jutros ruska raketna fregata naoružana hipersoničnim raketama trebalo da krene prema Južnoj americi. Ona je, međutim, promenila smer i zaplovila putem SAD. To su neki protumačili kao izazov. Sada ne znamo kuda plovi.

Preporučujemo:  Lideri nuklearne petorke potvrdili poštovanje sporazuma o sprečavanju nuklearnog rata

Kovač smatra da će se Amerika uzdržati o nuklearnog dejstva, a za London i Varšavu kaže da bi mogli da se nađu na meti Rusije:

– Mislim da Amerika i Rusija koje su ipak u nekim kontaktima neće još doći u zonu nuklearnog sukoba. Mislim da Amerika ne bi dejstvovala nuklearnim naoružanjem, čak i da Rusija dejstvuje po tim prestonicama tipa Varšave ili Londona koje besomučno pothranjuju ovaj rat. Rusko vojno rukovodstvo je reklo da će ukoliko budu pređene crvene linije u snabdevanju Ukrajine naoružanjem, Rusija dejstvovati po centrima odlučivanja, a to su vrhovi političke i vojne vlasti u tim državama.

Mlakar je rekao da je oružje koje može da ugrozi rusku teritoriju sovjetska bespilotna letelica TU 141 Striž.

– Ukrajina ima načina da ugrozi rusku teritoriju. To su sovjetske bespilotne letelice na mlazni pogon, TU 141 Striž. Ukrajinci su ih opremili bojevom glavom i njima su gađana već dva aerodroma strateške orjentacije. Upravo zbog toga se u Moskvi postavljaju jaki PVO sistemi, tipa S – 400 – kaže Mlakar.

Kurir.rs

БОНУС ВИДЕО:

Govor u EP odjeknuo: Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum (VIDEO)

"Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum", pitao je prekjuče poslanike Evropskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski političar koji je [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

NOVI JEZIVI IZAZOVI TINEJDŽERA U SRBIJI: Devojčica zamalo završila pod točkovima kamiona – SMEJALA SE (VIDEO)

Nemili izazov je devojčica izvodila na kružnom putu kod Čačka. Novi izazovi na društvenim mrežama dovode decu u opasnost. Ono [Opširnije...]

Preporučujemo:  Strani dobrovoljci koji se pridruže borbi protiv Rusije mogu dobiti ukrajinsko državljanstvo
Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

SLOBODAN ANTONIĆ: Goran Marković – umetnik i klasni idiot

Ovo je članak o Goranu Markoviću. Korporativni mediji fetišizuju trendi umetnike. Pogledajte samo kako nam glumci i pevači objašnjavaju svet [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *