Đoković: Najbolji meč ove godine, nisam osećao bolove

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je današnji meč osmine finala Australijan opena protiv Aleksa de Minora najbolji koji je odigrao od početka godine i istakao da srećan jer nije osećao bolove zbog povrede.

„Stvarno sam želeo da pobedim sa 3:0… Prvih 4-5 gemova su bili tesni. Počeo sam da se osećam opuštenije i slobodnije posle prvog brejka. On je bio nervozniji u završnicama prva dva seta. Iskoristio sam svoje šanse”, rekao je Đoković posle meča.

Đoković se plasirao u četvrtfinale prvog grend slem turnira u sezoni pošto je lako slavio protiv De Minora sa 6:2, 6:1, 6:2.

Srpski teniser je u šestom gemu prvog seta došao do prvog brejka (bez izgubljenog poena) i potpuno preuzeo inicijativu na terenu. U nastavku je osvojio 14 od 17 gemova i rutinski došao do plasmana u svoje 54. gren slem četvrtfinale.

„Ovo je definitivno moj najbolji meč ove godine”, istakao je Đoković, koji je u prethodnom meču u Melburnu imao problema sa povredom, javlja Beta.

„Srećan sam jer danas nisam osećao bolove zbog povrede. U prvom meču sam se osećao dobro, u drugom ne baš. Hvala mom medicinskom timu, hvala Bogu, svima koji su mi pomogli. Ne želim da slavim prerano. Zadovoljan sam kako sam igrao, kako sam se kretao danas, kako sam udarao loptu. Nadam se da ću tako nastaviti”, dodao je on.

Đokovićev protivnik u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije u sredu biće peti nosilac Andrej Rubljov, koji je posle maratona bilo bolji od Danca Holgera Runea sa 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11:9).

„Andrej je konstantan teniser već godinama. Servis i forhend su mu najjača oružja. Biće to dobar meč”, naveo je Đoković.

Preporučujemo:  Novak i Jelena Đoković kupili dansku kompaniju koja razvija lek za koronu

Biće to četvrti međusobni duel dvojice tenisera, a Đoković vodi sa 2:1.

БОНУС ВИДЕО:

Novak pobedio Australiju: Mogu nevakcinisani, mere prilagođene stavu Đokovića

Direktor turnira Australijan open, Kreg Tajli, rekao je da će igrače koji se prijave za medicinsko izuzeće bez vakcinacije protiv [Opširnije...]

„OVO JE LUDO!“ Englez prvi put video kako Srbi navijaju na košarci i ostao u čudu (VIDEO)

NAVIJAČI iz Srbije razlog su za veliku zatečenost jednog engleskog jutjubera. Momak koji vodi prilično posećen Jutjub kanal "Birmze" uradio [Opširnije...]

ŠTA SE DEŠAVA U SRPSKOM SPORTU, MLADI I ZDRAVI IZNENADA UMIRU: Preminuo bivši fudbaler Milan Bosanac

TRENER omladinske škole Čukarički Milan Bosanac napustio nas je u 47. godini života, pišu Večernje novosti. Klub sa Banovog brda [Opširnije...]

OVO SMO SVI ČEKALI Novak igra u Australiji!

Novak Đoković je nakon nekoliko nedelja ćutanja konačno progovorio o igranju na Australijan openu. Novak je objavio da ide na [Opširnije...]

Šolakova kompanija postala vlasnik Sautemptona

Engleski fudbalski klub Sautempton potvrdio je da je investiciona kompanija „Sport Republik”, čiji je glavni investitor osnivač „Junajted grupe” Dragan [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *