Putin: Rusija proizvede tri puta više raketa od SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je danas da je pobeda Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji Ukrajinom neminovna i izneo detalje o proizvodnji PVO raketa u RF.

„Mi, na primer, godišnje proizvedemo tri puta više raketa protivvazdušne odbrane, koje i vi u fabrici proizvodite, nego Sjedinjene Američke Države. Ali generalno, naša odbrambena industrija godišnje proizvede otprilike istu količinu raketa PVO, za različite namene, kao i sva vojno-industrijska preduzeća u svetu. Naša proizvodnja uporediva je sa ukupnom svetskom proizvodnjom“, istakao je Putin.

Osim toga, uspehu Rusije doprinose jedinstvo naroda, hrabrost i herojstvo vojnika i rad odbrambene industrije države, rekao je ruski lider u razgovoru sa radnicima „Obuhovske fabrike“ u Sankt Peterburgu.

„Pobeda je obezbeđena. Ne sumnjam u to“, kazao je Putin i dodao da zemlja, iako ima sve veće potrebe za većom količinom naoružanja, u isto vreme i proizvodi više vojne tehnike.

Iako su određena strana preduzeća napustila zemlju, Rusija je uspela da poveća sopstvenu proizvodnju naoružanja, koristeći se pritom svime onim što su strane kompanije ostavile na teritoriji Ruske Federacije, rekao je ruski predsednik.

„Naša preduzeća sada su u stanju da proizvode ono što pre nisu mogla. Naravno, to ne znači da možemo apsolutno sve sami da proizvodimo, ali ćemo uspeti da dostignemo onaj nivo proizvodnje koji je nama potreban“, objasnio je.

On se osvrnuo i na činjenicu da sadašnji kijevski režim slavi Stepana Banderu, koji je pomagao Hitleru, dok ukrajinski vojnici nastavljaju sa ubistvima nedužnih civila. Bandera je u Ukrajini čak proglašen nacionalnim herojem, kazao je Putin i dodao da su svi odlučili da prećute ovu činjenicu.

Ovo sve, kako je kazao, daje za pravo da aktuelne vlasti u Kijevu nazivamo neonacističkim, ali i da putem naših Oružanih snaga pomažemo i branimo ljude koji sebe smatraju delom ruske kulture, objasnio je. „Ne možemo a da ih ne zaštitimo“, poručio je ruski predsednik.

Preporučujemo:  Grubješićeva: Sankcije Rusiji uslov za evropski put Srbije

RT

BONUS VIDEO:

 

Makedonija: Zaev podnosti ostavku u sredu!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev će u sredu podneti ostavku na tu funkciju, objavila je danas televizija Tema pozivajući se [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

One thought on “Putin: Rusija proizvede tri puta više raketa od SAD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *