Putin: Rusija proizvede tri puta više raketa od SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je danas da je pobeda Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji Ukrajinom neminovna i izneo detalje o proizvodnji PVO raketa u RF.

„Mi, na primer, godišnje proizvedemo tri puta više raketa protivvazdušne odbrane, koje i vi u fabrici proizvodite, nego Sjedinjene Američke Države. Ali generalno, naša odbrambena industrija godišnje proizvede otprilike istu količinu raketa PVO, za različite namene, kao i sva vojno-industrijska preduzeća u svetu. Naša proizvodnja uporediva je sa ukupnom svetskom proizvodnjom“, istakao je Putin.

Osim toga, uspehu Rusije doprinose jedinstvo naroda, hrabrost i herojstvo vojnika i rad odbrambene industrije države, rekao je ruski lider u razgovoru sa radnicima „Obuhovske fabrike“ u Sankt Peterburgu.

„Pobeda je obezbeđena. Ne sumnjam u to“, kazao je Putin i dodao da zemlja, iako ima sve veće potrebe za većom količinom naoružanja, u isto vreme i proizvodi više vojne tehnike.

Iako su određena strana preduzeća napustila zemlju, Rusija je uspela da poveća sopstvenu proizvodnju naoružanja, koristeći se pritom svime onim što su strane kompanije ostavile na teritoriji Ruske Federacije, rekao je ruski predsednik.

„Naša preduzeća sada su u stanju da proizvode ono što pre nisu mogla. Naravno, to ne znači da možemo apsolutno sve sami da proizvodimo, ali ćemo uspeti da dostignemo onaj nivo proizvodnje koji je nama potreban“, objasnio je.

On se osvrnuo i na činjenicu da sadašnji kijevski režim slavi Stepana Banderu, koji je pomagao Hitleru, dok ukrajinski vojnici nastavljaju sa ubistvima nedužnih civila. Bandera je u Ukrajini čak proglašen nacionalnim herojem, kazao je Putin i dodao da su svi odlučili da prećute ovu činjenicu.

Ovo sve, kako je kazao, daje za pravo da aktuelne vlasti u Kijevu nazivamo neonacističkim, ali i da putem naših Oružanih snaga pomažemo i branimo ljude koji sebe smatraju delom ruske kulture, objasnio je. „Ne možemo a da ih ne zaštitimo“, poručio je ruski predsednik.

Preporučujemo:  Nešto opasno se sprema: Vojsci Južne Koreje naređeno da bude u pripravnosti

RT

BONUS VIDEO:

 

Ovo se Moskvi neće dopasti – Amerika je Ukrajini upravo isporučila još četiri HIMARS-a

Oružane snage Ukrajine dobile su od SAD dodatnu isporuku HIMARS raketnih sistema za višestruko lansiranje, izjavio je ukrajinski ministar odbrane [Opširnije...]

Bivši savetnik Pentagona: Amerika i Britanija mogu biti krivci za oštećenja na Severnom toku

SAD ili Velika Britanija bi mogle stajati iza eksplozija na gasovodima "Severni tok" i "Severni tok 2", smatra bivši savetnik [Opširnije...]

Tramp: Trošimo strateške rezerve, Amerika je sada prosjak

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su Sjedinjene Države sada „prosjak za energiju". „Pod mojim vođstvom, Amerika je [Opširnije...]

Uzaludan trojni pakt: SAD i Britanija ne mogu da isporuče podmornice Australiji, tvrdi admiral

SAD i Velika Britanija, koje su se u okviru vojnog saveza AUKUS obavezale da Australiji isporuče tehnologiju za proizvodnju podmornica [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com