Otvoren Informaciono-poslovni centar Sankt Peterburga u Beogradu

Informaciono-poslovni centar Sankt Peterburga, sa ciljem da okupi privrednike iz Srbije kako bi uspostavili kontakte radi buduće saradnje sa ruskim privrednicima i razmene iskustva i ideje u svim oblastima, otvoren je danas u Beogradu.

„Centar će biti polazna tačka za sve poslovne ljude iz Srbije koji žele da se povezuju sa partnerima iz Rusije, ali i sa onima sa kojima žele da razmene ideje, i da uspostave sportsku, kulturnu, ekonomsku, tehničku i bilo koju drugu saradnju”, rekao je rukovodilac ovog centra Aleksandar Branković, preneo je Tanjug.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da ovaj centar otvara mogućnosti za dalju saradnju, a što se Srbije tiče prepreke i smetnje ne postoje da se bilateralna saradnja nastavi, čak, kako je rekao, i u ovim teškim vremenima.

„I regionalna saradnja, posebno sada daje svoj poseban, vidljiv doprinos sveobuhvatnoj saradnji između Rusije i Srbije, bilo da je reč o privredi, kulturi, informacionim tehnologijama. Ne postoji ni jedna sfera gde ne bismo mogli da radimo zajedno, i u regionu, a u korist naših zajedničkih interesa”, rekao je Bocan-Harčenko.

On je kazao da je čast sarađivati sa zemljom kao što je Srbija, koja gaji i čuva svoje nacionalne interese.

„Za nas je svaka saradnja važna, a posebno kada je u pitanju saradnja sa Srbijom. Najvažnije je da sarađujemo sa zemljom koja gaji i čuva svoj nacionalni interes, a o tome kao što znate, više puta je govorio i predsednik Aleksandar Vučić, pa i drugi visoki rukovodioci Srbije, uključujući i poslednjih dana prilikom formiranja nove vlade”, kazao je Bocan-Harčenko.

Širinu saradnje i mogućnosti opisao je naglašavajući da su danas prisutni predstavnici ruske delegacije iz svih oblasti – kulture, ekonomije, privrede i sporta.

Preporučujemo:  JUNACI ZA NEZABORAV: 108. godišnjice od bitke na Ceru

Član vlade i predsednik komiteta za spoljne poslove Jevgenije Grigorjev, istakao je veliko zadovoljstvo povodom otvaranja ovakvog centra i rekao da nije u pitanju samo formalnost već da na ovaj način Sankt Peterburg „deli svoju dušu sa Beogradom”.

„Želim da istaknem da nije da samo otvaramo centar, nego Sankt Peterburg daje Beogradu deo svoje duše i srca, svojoj braći”, rekao je Grigorjev.

Dodao je da isto mišljenje deli i gubernator Aleksandar Beglov.

„U ovom centru bilo ko, bilo koji čovek može da nađe odgovore na pitanja koja će biti korisna za Srbiju i za Sankt Peterburg, i ponavljam, a kako kaže i gubernator Beglov, delimo sa vama deo naše duše”, kazao je Grigorjev.

Sekretar za privredu grada Beograda Nikola Kožović istakao je zadovoljstvo otvaranjem ovakvog centra.

„Iskreno verujem da će saradnja između privrednika iz Sankt Peterburga i privrednika iz Srbije biti uspešna i da ćemo zajedno opravdati otvaranje ovog centra. Nadam se da ćemo se uskoro ponovo sastati na ovom mestu ubrzo, sa nekim konkretnim rezultatima”, rekao je Kožović.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

policajke, sestre, poginula
ŽENA POGINULA, TRI VOJNA LICA POVREĐENA Težak sudar borbenog vozila „miloš“ i automobila kod Pančeva

Žena čiji identitet za sada nije poznat poginula je danas u nesreći koja se dogodila na putu Vršac - Pančevo. [Opširnije...]

donorske
U Srbiju stigle donorske jajne ćelije iz Španije

Iz donorske banke u Španiji stigao je prvi kontingent jajnih ćelija za vantelesnu oplodnju, za koju se do sada prijavilo [Opširnije...]

srbiji
Automiting podrške Srbiji u Moskvi (video)

U Moskvi je danas održan automiting u znak podrške Srbiji zbog dešavanja na Кosovu i Metohiji. Pročitajte još: “Dosta više [Opširnije...]

srbija
Srbija ima najviše košnica po glavi stanovnika na planeti

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je, zahvaljujući državnoj podršci, Srbija danas zemlja sa najviše košnica [Opširnije...]

One thought on “Otvoren Informaciono-poslovni centar Sankt Peterburga u Beogradu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com