MLAĐAN KONAČNO ZNA KO MU JE MAJKA: DNK analizom u Kruševcu uspešno rešen prvi slučaj u aferi krađe beba

REZULTAT analize DNK u okviru istrage Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu potvrdio je da je Milica Milojević (70) majka Mlađana Radivojevića (40), za koga se sumnja da je otet odmah po rođenju, 3. marta 1981. godine – predočili su juče članovi Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

Ispitivanja DNK profila obavljena su u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu a predočena su Radivojeviću, kao i članovima Udruženja koji su 2019. učestvovali u podnošenju krivične prijave protiv NN lica.

– Stigli smo do kraja, ovo je za mene završena priča – kaže za „Novosti“ Mlađan Radivojević. – Lep je osećaj. Jedva čekam da se vidim sa majkom, sestrom i bratom.

Mlađan Radivojević već je imao dirljiv suset sa majkom o čemu su pisale „Novosti“, nakon što je Udruženje predstavilo rezultate DNK u okviru njihovog istraživanja celog slučaja.

Put od saznanja da je usvojen, preko kruševačke bolnice, matičnih službi više gradova, sve do tužilaštva u tri grada(Niš, Aleksinac, Kruševac), bio je trnovit ali cilj je ispunjen – Mlađan se konačno sreo sa biološkom porodicom.

– Sada smo prvi put dobili dokaz da je i država zvanično priznala DNK analizom da je Milica rodila Mlađana, odnosno da je, pre 41 godinu, kao beba otet – kaže Radiša Pavlović,predsednik Udruženja i član vladine Komisije za istinu o nestalim bebama.

On podseća da je prošlo 11 meseci od trenutka kada su predstavili DNK rezultate do kojih je došlo Udruženje, ali i najavljuje nastavak borbe – do pune istine.

– Tužilac nam je predočio da će biti poteškoća, budući da mnogi akteri slučaja nisu među živima. To je tačno, ali moramo da utvrdimo i imena zločinaca koji su sve osmislili i odradili – poručuje Pavlović.

Preporučujemo:  Potpuno poplavljen beogradski aerodrom (VIDEO)

Pojedini akteri ovog slučaja, ipak, jesu živi, što Udruženju daje nadu da će se stići do pune istine. Pavlović dodaje da su u Aleksincu došli do svedočenja koje potvrđuje da Radivojevićevo usvajanje nije bilo po zakonu, kao i da je ime njegove majke izmišljeno.

Susret sa sinom čekala decenijama
SINČIĆA teškog 3,8 kilograma Milica Milivojević ugledala je po rođenju, 3. marta 1981. godine, a na sledeći susret čekala je – decenijama.

– To je bio poslednji put da sam ga videla, sve do septembra prošle godine, kada je došao kod mene zajedno sa ljudima iz Udruženja – ispričala je za „Novosti“ njegova majka Milica.

– Već 4. marta 1981. saopšteno mi je da je beba preminula. Iz bolnice sam gotovo izjurena, bez otpusne liste ili dokumentacije, u ubeđenju da sam zauvek ostala bez svog sina. Ali eto, ponovo smo zajedno.

Novosti

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

OGLASILA SE PORODICA TRAGIČNO PREMINULE KIKE ĐUKIĆ (22): U nalazu obdukcije stoji OVAJ UZROK SMRTI, za sve imaju jednu molbu

Jutjuberka i influenserka Kristina Kika Đukić tragično je preminula u 22. godini u noći između 8. i 9. decembra, a sada je porodica [Opširnije...]

Još jedna žena stala u odbranu slobode govora Bake Praseta: Na delu imamo zlonamernu zamenu teza, koja polako, ali sigurno uzima svoj danak

Makijaveli je odavno primetio da podela društva na „prijatelje“ i „neprijatelje“ čini osnovno obeležje svake tiranije. Neprijatelje bi, dabome, trebalo [Opširnije...]

KRAJ DRAME! Bačen suzavac u stan jutjubera, a evo šta je vikao dok su ga odvodili

Kako javlja reporter "Blica" u zgradu u kojoj stanuje jutjuber Daniel Đukić, koji od 9 časova jutros preti da će [Opširnije...]

Mame, evo kako da na LAK NAČIN izgubite višak kilograma nakon trudnoće: Dobro je i za vas, a i za BEBE

Svakoj trudnici je poznat problem viška kilograma koji ostane nakon trudnoće, kao i strah kako da se istog što pre [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *