8 neverovatnih prednosti koje MORSKA SO ima za ljudski organizam

Naučnici su otkrili da morska so ne samo „kompatibilna“ sa ljudskim telom, već je čak i veoma korisna za njega. Donosimo vam 8 neverovatnih prednosti upotrebe morske soli za organizam.

1. Jača imuni sistem

Minerali koji se nalaze u morskoj soli pomažu odbrambenim snagama našeg tela da ostanu budne. Zbog toga se morska so preporučuje da se konzumira krajem leta. Ovo će znatno olakšati vašem telu da se nosi sa promenama temperature.

2. Bori se protiv depresije

Serotonin i melatonin su dva hormona koja naš mozak luči za upravljanje stresom. Kada smo depresivni, naša glava ne proizvodi dovoljno ovih hormona i zbog toga tuga i stres preuzimaju vlast. Morska so pomaže u očuvanju ovih hormona i održavanju na pravom nivou.

3. Poboljšava cirkulaciju krvi

Morska so olakšava i poboljšava našu cirkulaciju krvi. A krv je, kao što znate, odgovorna za zasićenje tela kiseonikom. Ova supstanca mu je potrebna za pravilno izvršavanje svih procesa u telu. Ako se to ne dogodi, naše telo je preopterećeno i, kao rezultat, brže se umara. Samo ovo svojstvo opravdava potrošnju morske soli.

4. Pomaže u borbi protiv viška kilograma

Morska so je alkalni proizvod. To znači da njegovo delovanje pomaže želucu da proizvodi supstance koje služe za uklanjanje svega nepotrebnog i štetnog iz organizma, odnosno, pre svega, masti. Stoga, morska so može sprečiti gorušicu i učiniti proces varenja bržim i ugodnijim.

5. Smanjuje napade astme

Stvar je u tome što morska so takođe ima snažan antiinflamatorni efekat. Neki lekari čak preporučuju stavljanje pod jezik u trenucima krize (postiže se efekat inhalatora). Ako i vi patite od astme, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom pre upotrebe bilo kog novog leka. Nemojte se samolečiti, to može dovesti do neželjenih posledica.

Preporučujemo:  Svako jutro pijte čaj od lista smokve: Niste ni svesni koje sve zdravstvene tegobe rešava (RECEPT)

6. Sprečava osteoporozu i ublažava njene simptome

Kosti su više od kalcijuma. Na kraju krajeva, i so je deo našeg skeleta, a ona je … 1/4! To znači da ako nešto nije u redu sa našim kostima, onda će povećanje ovog proizvoda u našoj ishrani imati samo koristi. Pored toga, minerali koji se nalaze u nutritivnom sastavu morske soli su neophodan dodatak za popravku kostiju.

7. Eliminiše grčeve 

Da li ste primetili da teniseri jedu banane između setova? To je zbog činjenice da banana ima puno kalijuma, a ona, zauzvrat, savršeno hrani naše mišiće. Jedna od prednosti morske soli je da na sličan način deluje na naše telo. So takođe olakšava mišićima da izvlače kalijum iz druge hrane.

8. Uravnotežite količinu šećera u krvi

Morska so je idealna za osobe sa dijabetesom jer pomaže u održavanju nivoa šećera u prihvatljivim granicama. Dakle, ako imate problema sa nivoom šećera u krvi, razmislite o uključivanju morske soli u svoju ishranu: to je prirodni insulin.

Магазин Новости

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Mnogi se kunu da radi: Presecite limun i posolite, pa ga stavite ispod kreveta i ujutru vas čeka ČUDO

Poznate su mnogobrojne prednosti limuna kao voća koje obiluje vitaminom C. Štiti od prehlade i najčešće se koristi kao dodatan izvor hidriranosti [Opširnije...]

Glavni je SASTOJAK kod većine lekova za smirenje: Čaj ove biljke sa lakoćom rešava probleme NESANICE i NERVOZE

Patite od nesanice i odlučili ste da pronađete rešenje? Jeste li znali da postoji biljka koja se koristi kako bi [Opširnije...]

Namirnice koje jačaju kosti, naročito kako starimo

Kako biste zaštitili kosti, trebalo bi u svoju ishranu da dodate hranu bogatu kalcijumom, vitaminom D koji pomaže vašem telu [Opširnije...]

Dr Kon postao prorok: Porast novozaraženih očekuje se u drugoj polovini januara

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas da će ponovni porast zaraženih od koronavirusa biti posle Nove godine po julijanskom kalendaru, [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *