Skandalozna izjava Leh Valense: Populaciju Rusije treba smanjiti

Populaciju Rusije trebalo bi smanjiti na 50 miliona, smatra bivši poljski predsednik Leh Valensa.
Prema njegovom mišljenju, potrebno je „forsirati promenu političkog sistema“ u Rusiji i „organizovati ustanak naroda“, piše francuski list „Figaro“.

On takođe smatra da Rusiju treba „rasparčati“ i „podići ustanak“ 60 naroda „kako bi se obezbedila bezbednost u svetu“.
„Ili promeniti politički poredak Rusije ili vratiti njeno stanovništvo na manje od 50 miliona stanovnika“, istakao je Valensa.
Bivši poljski predsednik takođe je priznao da je Zapad zainteresovan da proširi svoju sferu uticaja uz pomoć takvih instrumenata kao što su NATO i Evropska unija. Međutim, kako je rekao Valensa, SAD i Evropa „imaju pravo na to“, jer svoje ambicije ostvaruju na „demokratski“ način.

Poljski političari često daju agresivne antiruske izjave. Tako je bivši zamenik ministra odbrane Poljske Romuald Šeremetjev izjavio da postoji potreba za „demilitarizacijom“ Kalinjingradske oblasti, a premijer Mateuš Moravjecki želeo je da „pobedi i likvidira“ ideologiju „ruskog sveta“.

Kako su izjavili u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, Varšava se bavi rušenjem odnosa sa Moskvom. Prema rečima zamenika predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva, Poljska već deset godina vodi proameričku, rusofobičnu politiku. Takva politika nije ništa drugo do politička imbecilnost, konstatovao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta naglašavao da zapadnim zemljama Rusija nije potrebna, zbog čega su podržavale i podržavaju „petu kolonu“, separatizam, terorizam i razne destruktivne sile u njoj. Istovremeno, on je skrenuo pažnju na to da se postupci neprijateljskih država koje pokušavaju da poseju razdor i pometnju u ruskom društvu mogu minimizirati.

Спутњик

BONUS VIDEO:

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vanredno stanje u San Francisku zbog masovnog predoziranja

Gradonačelnica San Franciska London Brid proglasila je vanredno stanje u gradskoj četvrti Tenderloin, oblasti sa visokim procentom beskućnika i stravično [Opširnije...]

Rusija više nije deo Sporazuma o otvorenom nebu: Prošle godine se povukle i SAD

Rusija se danas i zvanično povukla iz Sporazuma o otvorenom nebu, kojim se dozvoljava obavljanje nenaoružanih posmatračkih letova iznad teritorija [Opširnije...]

POGOĐENI SVI CILJEVI: Indija lansirala nuklearnu balističku raketu (VIDEO)

Kopneno oružje je dizajnirano za napad na neprijateljske flote u Indo-Pacifiku, navode mediji u zemlji. Raketa „Agni P“, takođe nazvana [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *