STAVLJANJE TESLE NA EVRO – NASILNA HRVATSKA POLITIKA

AKADEMIK Vasilije Krestić ocenio je da je najavljeno štampanje „hrvatskog“ evra, među kojima i kovanica sa likom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle, kulturna i istorijska krađa koja je deo nasilne hrvatske politike.

– To je politika koja ima za zadatak da osvaja, da uzima što je tuđe, da krade. Tako i Nikolu Teslu oni već dugo godina kradu, otimaju i time nadoknađuju i nedostatak svoje kulture, svojih značajnih velikih ličnosti, koje moraju da odu da uzmu od Srba – ističe Krestić.

Akademik Krestić, u susret 166 godina od rođenja Nikole Tesle, sina srpskog pravoslavnog sveštenika sa prostora nekadašnje Vojne Krajine Habzburške monarhije, čiji su rođaci teško stradali u hrvatskom genocidu nad Srbima tokom Drugog svetskog rata, navodi da te i takve „kulturne i istorijske krađe, kada je reč o Hrvatima“, nisu ništa novo.

– Takve budalaštine u korist hrvatske ideologije i politike protkane su dosta dugim vremenskim periodom. Ako nemaju svoje značajne ličnosti, događaje, istoriju, onda su skloni tome da te ličnosti i događaje pripišu sebi – da ih ukradu – kaže Krestić.

On ističe da je prisvajanje Tesle u skladu sa hrvatskom politikom koja je zasnovana na hrvatskom državnom istorijskom pravu i koja podrazumeva da svi stanovnici Hrvatske moraju biti i jesu, u političkom smilu, Hrvati.

– Oni su se držali tog prava i u srednjem veku, a pogotovo u periodu do 1914. odnosno 1918. godine. Dakle bez obzira na njihovu etničku i versku pripadnost, oni su u političkom smislu Hrvati. Tako su i Nikola Tesla, kao i Srbi u Hrvatskoj, pravoslavni Hrvati – navodi Krestić.

Kako objašnjava, po tom osnovu, po osnovu rođenja, pripadnosti Hrvatskoj, sve stanovništvo mora biti hrvatsko.

Preporučujemo:  Pošta Srbije izdvaja tri miliona za kupovinu zastava

Krestić upozorava da je problem takve hrvatske istorije, koja počiva na državno – istorijskom pravu, u tome što je po tom osnovu i došlo do genocida nad Srbima.

– Oni su želeli da Srbe u Hrvatskoj ili pripoje hrvatskom nacionalnom korpusu – da ih pridobiju za to da budu Hrvati pravoslavne vere, a ako to neće onda je došla ona Budakova – jednu trećinu proterati, jednu poklati, a jednu pokrstiti – navodi Krestić.

Kako ističe, to je „njihova nasilna politika“, a temelj te nasilne politike je u hrvatskom državnom istorijskom pravu.

On navodi da je i najnoviji slučaj stavljanja lika Nikole Tesle na kovani novac takođe u skladu sa tom „velikohrvatskom politikom i politikom koja se zasniva na hrvatskom državnom i istorijskom pravu“.

Akademik Krestić napominje da se Srbi, kada tumače hrvatsku istoriju, uvek bore da ne povrede Hrvate, a problem je i to što se i kad je reč o otimanju Nikole Tesle, čuju svakakve priče, čak i netačne.

– Nećemo da kažemo golu istinu, a gola istina je upravo ovo o čemu vam govorim. Nažalost, malo je naših ljudi koji znaju šta se sve krije iza tog istorijskog i državnog prava – zaključuje Krestić.

Hrvatsko Nacionalno vijeće za uvođenje evra kao službene valute predstavilo je u maju izgled budućih kovanica na kojima će biti i lik Nikole Tesle sa šahovicom u pozadini.

(SRNA)

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Kako nas „muzu“ strani investitori

Pre nekoliko godina slušali smo silna obećanja da će i Čačak konačno dobiti velikog inostranog investitora, koji će, ni manje [Opširnije...]

Stan u Beogradu i luksuzna vila u Turskoj – sada za iste pare
Preporučujemo:  GAĐALI SMO KOLONU IZBEGLICA, ALI NAM ONE NISU BILE CILJ: Sramna odbrana zločina iz 1995. eks ministra spoljnih poslova Hrvatske!

Prava je navala na kupovinu nekretnina u Turskoj. Prodaja je u novembru skočila za čak 50 odsto i prema podacima Turskog [Opširnije...]

TESLIN LJUBAVNI TROUGAO: Volela ga žena najboljeg prijatelja

LIČNOST i delo velikog srpskog i svetskog naučnika Nikole Tesle intrigiraju i posle skoro osam decenija od njegove smrti. O [Opširnije...]

POSLE NOVE GODINE STIŽE JOŠ 170 EVRA! Država je već spremila pare za jednokratnu pomoć za najstarije, ali i za pola miliona radnika

Država je nedavno isplatila građanima po 20 evra novčane pomoći i zatvorila treći paket podrške, ali od januara treba očekivati [Opširnije...]

U SRBIJI PLATA DO 200.000 DINARA! Najtraženiji su kadrovi iz ove struke – nije u pitanju IT…

Ugostiteljstvo generalno ima problem sa radnom snagom, a na tržištu rada posebno su deficitarni kuvari. Kadrovi kojima je ta struka zanimanje su [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *