Šiptari u Srbiji kupuju silose i mlin za brašno

Albanci će imati priliku da od Srba otkupljuju žito, te da u mlinovima proizvode brašno koje će kasnije da izvoze u Albaniju i tzv. Kosovo, prenosi „24 sedam“.

Kako navodi taj portal, a prenose i „Novosti“, vlasnik firme „Brestprodukt d.o.o.“, A. Lj. (49) iz Beograda, se sprema da proda smeštajne kapacitete sprske hrane i mlin za proizvodnju brašna Albancima sa Kosova i Metohije.

Na jednom od sajtova za oglašavanje do detalja je opisano šta je na prodaju, prenose mediji.

„Prodajem mlin za preradu žitarica u radnom stanju sa šest valjnih stolica, skladišnim kapacitetom od 650 tona, trafostanicom od 250kw, elektronsku vagu od 60 tona i pomoćnom zgradom i novo izgrađene metalne silose kapaciteta 3.300 tona. Sve se to nalazi na placu od 50 ari u Stalaću na glavnom magistralnom putu Kruševac-Pojate“ navodi se u oglasu koji prenosi „24 sedam“.

Kako saznaju, A. Lj je već primio novac od Albanaca kako bi mlin prodao izvesnom M. V., koji je za taj posao registrovao pravno lice u Kruševcu. S obzirom da se deo objekta plaća u kešu cela prodaja je propraćena i utajom poraza, navode.

Prodaja, sama po sebi, ne bi bila problem da vlasnik „Brestprodukta“ ne planira da mlin zajedno sa kompletnom mehanizacijom proda Albancima sa Kosova i Metohije koji će tako imati priliku da u srcu Srbije, mestu pored Kruševca, od Srba otkupljuju žito, te da u mlinovima proizvode brašno koje će kasnije da izvoze u Albaniju i tzv. državu Kosovo, prenose „Novosti“.

Kako mediji prenose, kada se pogleda celokupna geopolitička situacija u svetu i upozoravanja svetskih lidera da u budućnosti može doći do nestašica hrane, prodaja ovakvih pogona je u najmanju ruku neodgovorno ponašanje, ako ne i izdaja nacionalnih interesa.

Preporučujemo:  Evropa na kolenima zbog žege i gasa

Mlinovi, fabrike za proizvodnju hrane kao i smeštajni kapaciteti nikako ne bi smeli da završe u tuđem vlasništvu, a pogotovo ne u rukama onih koji, protivno svim zakonima, pokušavaju nasilno da otcepe deo srpske teritorije, navode mediji.

Dodaju da, ako se, samo na trenutak, zaboravi trenutna ekonomska situacija u svetu, dovoljno je postaviti pitanje da li bi Albanci dozvolili nekoj srpskoj kompaniji da kupi nešto slično na teritoriji samoproglašenog Kosova ili Albanije. Odogovor na to pitanje najbolje se vidi iz nedavnih postupaka privremenih vlasti u Prištini kada su zabranili uvoz plazma keksa i sličnih proizvoda iz centralne Srbije.

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Bugarsko licemerje: Podržavaju naoružavanje Ukrajine kasetnom municijom, ali neće ukrajinsko žito ozračeno uranijumom

Uvoz ukrajinskog žita, koje ne ispunjava uslove kvaliteta, graniči sa genocidom, smatra bugarski ekonomista Grigor Sarijski, komentarišući vest da je [Opširnije...]

Kijev preusmerava izvoz žita preko Rumunije

Ukrajina se vraća transportu žitarica preko Rumunije, izjavio je generalni direktor "Ukrajinskog dunavskog brodarstva" Dmitrij Moskalenko. „Naš "Dunavski put žita" [Opširnije...]

KO JE BILA MAGI? Lepotica koja je od epiteta crne princeze i ikone rokenrola stigla do beskućnice i tragičnog kraja

Život Margite Stefanović Magi, jedne od najznačajnijih muzičarki na sceni bivše Jugoslavije bio je ispunjen usponima i padovima. Od velike [Opširnije...]

Odbojkašice krenule Novakovim stopama – preslišan Meksiko, nek’ se spremi Ukrajina

Novak Đoković obezbedio je u subotu „vizu“ za Olimpijske igre, a odličan start ka ostvarenju tog cilja imale su i [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com