Zelenski je zahvalio Albaniji na podršci koju ova zemlja pruža Ukrajini

Ukrajinski predesednik Volodimir Zelenski apelovao je u današnjem obraćanju parlamentu Albanije putem video veze da ova zemlja zatvori luke za ruske brodove i ograniči dolaske ruskih turista.

Zelenski je dodao da ruske banke treba odvojiti od globalnog finansijskog sistema, a u međuvremenu, zatvoriti luke za ruske brodove i ograničiti broj ruskih turista, prenosi Euronjuz Albanija.

Ukrajinski predsednik je naveo da se u Evropskoj uniji raspravlja o šestom paketu sankcija i da obim trgovine sa Rusijom mora biti smanjen, „koliko god to bilo teško“, te da Ujedinjene nacije treba da prekinu saradnju sa ovom zemljom.

On je u današnjem obraćanju parlamentu Albanije naveo da je ukrajinska vojska u zonama koje su napustili ruski vojnici pronašla masakrirana tela.

Dodao je i da „Rusi ne dozvoljavaju da se dostave hrana i lekovi u zone oružanog sukoba i da čak, ubijaju decu“, prenosi Albanian dejli njuz.

Govoreći o situaciji u Marijupolju, ukrajinski predsednik je naveo da je to potpuno uništen grad u kom postoje samo „destrukcija, ubistva i totalna pljačka“ i da su u njemu uništeni mnogi verski objekti.

Zelenski je zahvalio Albaniji na podršci koju ova zemlja pruža Ukrajini, navodi Albanian dejli njuz.

Agencije

SVE NAJNOVIJE VESTI NA TELEGRAM KANALU

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Preporučujemo:  IZBEGLICE IZ UKRAJINE PODIGLE CENU KIRIJE U SRBIJI! Ovo su posledice rusko-ukrajinskog sukoba: Poskupljenje kirija za 20 odsto!
Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, [Opširnije...]

AKO POČNE RAT, TE ZEMLJE ĆE BITI ZBRISANE: Strašno upozorenje beloruskog generala

ZAMENIK državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije general-major Vladimir Arčakov ocenio je da će u slučaju velikog sukoba u Evropi baltičke [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *