VERNICI ILI DŽIHADISTI: Šta se krije iza jezivih scena u Bosni?

PODIGNUT kažiprst na fotografijama sa posljednjih okupljanja uniformisanih lica pod ratnim zastavama takozvane Armije BiH u Bužimu pokazuje da su u džihadu, spremni da posvjedoče i svojim i tuđim životom, rekao je Srni stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević.

Galijašević je naveo da podignut prst znači da je Bog jedan, da je to dio tradicije, odnosno simbol koji muslimani koriste tokom „svjedočenja vjere“ i često se može vidjeti na sportskim terenima.

Ali, dodao je, nije ista poruka kada sportisti pošalju takvu poruku i kada se to radi u uniformi, koja joj daje drugo značenje.

– Kada to rade u uniformi, onda skreću pažnju da su u džihadu, da su spremni posvjedočiti i svojim i tuđim životom. Ta poruka u uniformi izaziva strah, to je militanta poruka –  objasnio je Galijašević.

On je naveo da je to pitanje svjedočenja postalo problematično nakon fetve, rješenja, šejha Jusufa el-Kardavija

– Oznaka `šehid` je bukvalno svjedok, ne mučenik, a kardavi je to svjedočenje sveo na svjedočenje životom da bi opravdao bombaše samoubice – kaže Galijašević.

U Bužimu su se 12. februara ponovo okupila uniformisana lica sa zelenim beretkama, pod ratnim zastavama tzv. Armije BiH i uz pokliče „Alahu ekber“. Prema opisu na snimcima i fotografijama, naveli su da obilježavaju „Februarsku ofanzivu `94“.

Vidljivo je prisustvo velikog broj lica, među njima je dosta mladih, koja se kretala u koloni u uniformama, sa zelenim beretkama. Nosili su ratne zastave tzv. Armije BiH, kao i zastave BiH. Među njima opet su vidljive i uniforme Oružanih snaga BiH.

Na nekoliko fotografijama učesnici su pozirali sa podignutim kažiprstom.

Sa podignutim kažiprstom desne ruke slikali su se i teroristi Islamske države.

Preporučujemo:  Zajednica veterana Srbije se oglasila povodom pogibije Miloša Кovačevića: Neka mu je večna slava i veliko hvala!

(SRNA)

PRATITE NAS  NA FEJSBUKU I TVITERU

BONUS VIDEO:

Ćorović: Dečaci koji brane Mladića su isti kao deca regrutovana u vehabije

Aktivistkinja Aida Ćorović je povodom nedavnih napada na nju izjavila da smatra da policija zna ko su počinioci ali da [Opširnije...]

„SILOS“ – FABRIKA ZA UBIJANJE SRBA: Republika Srpska obeležila 26 godina od raspuštanja zloglasnog logora nadomak Sarajeva

U Hadžićima kod Sarajeva juče su preživeli logoraši i predstavnici institucija Republike Srpske obeležili 26 godina od raspuštanja zloglasnog logora [Opširnije...]

KREĆE LOV NA SRPSKE OFICIRE Sarajevo preti pripadnicima Oružanih snaga BiH koji su bili na proslavi Dana RS!

Bošnjački politički korpus, sa centralom u Sarajevu, izdao je naređenje ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću da krene u pravosudni lov [Opširnije...]

Plakati protiv Deda Mraza u Zenici

Posle Opštine Bužim, gde preko 99 odsto žive muslimanimi, i u Zenici, gde su muslimani takođe u većini, osvanuo je [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com