Ljudi, molimo vas da ovu pretnju shvatite vrlo ozbiljno: Miniranjem u kamenolomu radioaktivne čestice će sahraniti Srbiju!

U sledećih nekoliko tekstova probaćemo da vam skrenemo pažnju zašto je geološko istraživanje na lokalitetu Donja Mutnica, a koji obuhvata opštine Paraćin, Ražanj i Sokobanja i koje je povereno inostranoj firmi , opasno! Opasno po lokalnu zajednicu i po sav biljni i životinjski svet na tom područiju.

Neka prethodna geološka istraživanja koja su tu rađena nam govore da u toj oblasti ima bakra. To je prvi alarm i prva činjenica na koju moramo da obratimo pažnju. Ne zna se u kojim količinama, ali samo preoravanje naših atara od strane australijske firme kako bi se ustanovilo da li ga ima dovoljno za ekonomsku eksploataciju, nam se ne sviđa ni malo, a tek da ne govorimo o nekakvom novom Boru ili Majdampeku na par kilometara od Klačevice, Plane, Skorice ili Jošanice.

Međutim, ono što se malo zna i to je ono što svako geološko istraživanje na ovom prostoru čini OPASNIM, jeste činjenica da u toj oblasti ima URANIJUMA!
Ovom prilikom, dole u prilogu, imate priliku da pročitate deo teksta koji je objavljen u listu Saveza energetičara Srbije, pod nazivom „Energetika 2010“ iz marta iste godine. Govori o uranijumskim mineralizacijama u Ridanjsko-Krepoljinskoj zoni, kojoj mi i pripadamo i to na lokalitetima Mečija rupa (između Sisevca i Grze), Čestobrodica (ne ova za koju svi znamo, već je to toponim u ražanjskoj opštini) i Stolovac (nedaleko od Čestobrodice).

Zanimljivo je šta u tekstu piše za uranijumsku pojavu Stolovac. Obratite pažnju da su radioaktivne anomalije registrovane na površini od 30 kvadratnih kilometara (istražno polje Donja Mutnica je oko 50 kvadratnih kilometara). Druga stvar koja nam privlači pažnju jeste ta što su anomalije najintenzivnije u područijima koja su vezana za formacije crvenih peščara (na priloženoj geološkoj mapi narandžastom bojom su upravo oni predstavljeni) i tu su registrovane ekstremno visoke radioaktivne neravnoteže!

Preporučujemo:  Prof. dr Vladimir Dimitrijević: Moramo biti spremni za sledeći udar globalista koji dolazi (Video)

Ovo nas sve sada dovodi do planine Baba na kojoj postoje gore navedene formacije ovih prščara (obeležene su i prikazane belim krugovima i strelicama) i otvara pitanje zašto je predsednik opštine Paraćin, Vladimir Milićević, tvrdnje da na Babi ima uranijuma nazvao naučno fantastičnim pričama.

Iz neposrednog kontakta sa nekim ljudima koji su radili na istraživanjima ležišta uranijuma u bivšoj Jugoslaviji, saznajemo da su određena istraživanja rađena i u ataru sela Plana i da su pronađeni uzorci uranijuma, ali da je količina nedovoljna za ekonomsku eksploataciju. Problem je što miniranjem u kamenolomu radioaktivne čestice mogu da se pošalju u vazduh i da kontaminiraju okolinu.

Činjenica je da crvenih peščara ima na Babi, a sve ostale informacije treba ispitati , potvrditi ili opovrgnuti i mi trenutno radimo na tome. Ne tvrdimo ništa, ali „gospodo“ iz Opštine i Koridora Srbije, shvatite nas ozbiljno. Ništa što vam je rečeno, nije rečeno napamet i bez utemeljenja u postojećim činjenicama.
Potencijalni rudnik bakra i zlata samo će ovu opasnost, opasnost kontaminacije radioaktivnom prašinom, povećati do neslućenih razmera, a ona, kao i zagađen vazduh, ne poznaje političku opredeljenost.

Ljudi, molimo vas da ovu pretnju shvatite vrlo ozbiljno!

BONUS VIDEO:

Govor u EP odjeknuo: Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum (VIDEO)

"Evropo, zašto nisi zainteresovana za svoj litijum", pitao je prekjuče poslanike Evropskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski političar koji je [Opširnije...]

NOVI JEZIVI IZAZOVI TINEJDŽERA U SRBIJI: Devojčica zamalo završila pod točkovima kamiona – SMEJALA SE (VIDEO)

Nemili izazov je devojčica izvodila na kružnom putu kod Čačka. Novi izazovi na društvenim mrežama dovode decu u opasnost. Ono [Opširnije...]

Vučić smenjuje Zoranu Mihajlović?!

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da je v.d. direktor EPS-a, Milorad Grčić, odgovoran za raspad [Opširnije...]

Preporučujemo:  UMESTO DA DELE PRAVDU, ONI КRŠE USTAV: Sudije i tužioci na projektima nevladinih organizacija i stranih ambasada i institucija
SLOBODAN ANTONIĆ: Goran Marković – umetnik i klasni idiot

Ovo je članak o Goranu Markoviću. Korporativni mediji fetišizuju trendi umetnike. Pogledajte samo kako nam glumci i pevači objašnjavaju svet [Opširnije...]

vučević
HITNO SAOPŠTENJE VOJSKE SRBIJE! Važna informacija za građane od 19 do 30 godina, pominje se i oružje!

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u 2022. godini da podnesu svoje prijave. [Opširnije...]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *