Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

Кolaps ili pad sistema EPS-a, koji je nedavno bez struje i grejanja ostavio desetine hiljada domova i delova čitavih gradova, namah je postao tema medija, Vlade, pa čak i predsednika lično!
Iako je on, očinskim glasom kao kad se ono roditelj obraća ludom detetu, posavetovao „Miću“ Grčića da zna što mu je činiti, izgleda da ga je vlasnik pečenjare pogrešno shvatio, pa je koliko sutradan smenio četiri direktora, dapače svoje prve saradnike…Istovremeno, ministarka energetike je potvrdila da ona i dalje ni za šta nije odgovorna, a predsednica Vlade ingeniozno poentirala da je odgovornost ustanovljena, a da tek treba da vidimo ko je kriv, ma šta to značilo… Tako se i ova tužna priča okreće u smeru viđenom već više puta, gde predsednik nekoga „neda“ ili ne sme da da, kao Batu, Nešu, Lončara i druge Vuline kojima se deset godina pažljivo okružuje…

A ako je za kolaps možda odgovorno blato koje se zaliva mazutom da bi gorelo, za stanje u EPS-u svakako je kriv cunami kadrovskog brloga koji je do krova zatrpao ne samo EPS, nego i ceo javni sektor, pod vlašću SNS-a i, naravno, uz blagoslov Vučića lično…

Tako je i u Bajinoj Bašti…Oslonjena na pomenuti brlog, Vlada je ovom gradu bez problema ukinula rentu (kao naknadu za sve posledice dve velike akumulacije na teritoriji ove opštine), uvela „taksu“, a potom i nju ukinula, tako da je grad skoro potpuno ostao bez povrata bilo kakvih sredstava od onoga što država dobije od korišćenja pomenutih vodnih resursa…Grad je, tako, i ove godine imao problema sa vodosnabdevanjem, nekadašnja rečica Pilica, koja protiče kroz centar grada postala je otvoreni kanalizacioni kolektor, reka Drina takođe, a varošica na toj reci nema čak ni javno kupalište…A baš to su razlozi i obaveze koje je još po okončanju gradnje HE i RHE preuzeo EPS, tj država, da će biti nešto što će, kao naknadu za bujajuću astmu i sl, uraditi, vratiti i vraćati Bajinoj Bašti…

Preporučujemo:  Tužilac Ljubivoje Đorđević se prepoznao u rečima Tužioca Stefanovića

No, vratimo se pomenutom kadrovskom brlogu i njegovim oglednim i uglednim primercima.

Jedan od njih svakako je i Predrag Petrović u javnosti čuven kao Peđa „Šarovina“.

Samo iščitavajući njegov javno dostupni CV, može se rekonstruisati razvojni put jednog klasičnog SNS-ovskog funkcionera…Кako u istom piše, on je od 1991-1994 (uz velike tegobe, kako svedoče njegovi školski drugovi), završio srednju tehničku školu. Odmah negde posle toga, postao je poznat u Bajinoj Bašti, kada se na koncertu previše približio Dragani Mirković, obezbeđenje je reagovalo, pa i prekoračilo primenu fizičke sile, što je gdin Predrag dobro naplatio u sudskom sporu i sebi priuštio prvi, doduše polovni „Audi“…CV dalje kaže da je od 2002 do 2011 bio direktor porodične piljare – STPR „Кod Petrovića“, u selu Pilici, radeći na „rukovodećim i organizacionim poslovima”!

Naravno, odmah po osnivanju učlanio se u SNS, pa je, kao budući probitačan kadar podstakao u sebi duboko zakopanu ljubav prema školi, te je, (iako sa trorazrednom srednjom školom), u roku, od 2011 do 2014 na nekoj od livada oko Novog Sada završio „Union“ fakultet za poslovno industrijski menadžment i postao menadžer! Zahvaljujući upravo menadžerskim sposobnostima oko otkupa maline stečenog u pomenutoj piljari, 2012. je postao direktor privatizovane hladnjače u BBašti.

 

Ubrzo za tim postavljen je i za predsednika Nadzornog odbora JP NP „Tara“, zamenivši dotadašnjeg, vrv. “žutog“ doktora šumarstva. Tu odgovornu dužnost i dan-danas obavlja, na zadovoljstvo i sreću svoju a i latentnu stagnaciju kolektiva… No, pošto je hladnjača promenila vlasnika, a zbog nedostatka stručnih kadrova, ubrzo je postavljen za „savetnika pomoćnika direktora za međukorporativne poslove“ u HE „B.Bašta“, pri čemu direktor još nije postavljen, ali pomoćnik , (koga on savetuje), partijski mu drug i još jedan iz niske SNS-bisera, Goran zv. „Palma“, jeste.

Preporučujemo:  Đurđević: Skupštini predat predlog rezolucije protiv uvođenja sankcija Rusiji

E, sve ovo vreme gospodin Petrović radi i najsloženije poslove u lokalnom SNS-u, kao „komunikativna osoba, spremna za sticanje novih znanja i sposobnosti“, kako stoji u njegovom CV-ju…Naročito se istakao u rešavanju nezaposlenosti mlađahnih i na sve spremnih a nezaposlenih članica stranke.

Uz sve ove poslove, g-din „Šarovina“ ne krije ni svoje bujajuće materijalno stanje. Pored voznog parka, vrednog preko 100.000 evra, gde više nema ništa polovno, u zadnjih 7-8 godina kupio je placeve i na Tari, napravio dve vile, a u centru grada kupio i objekat od oko 320 kvadrata, čija je zadnja cena na internetu bila preko 180.000 evra!

Mića Grčić i Peđa Šarovina, paradigme SNS-a i kolapsa Srbije

U javnosti, a i po informacijama iz nekih ustanova, u priči su i velike površine zemljišta na Zlatiboru, gde je u gradnji i direktnom talu i sadejstvu sa koordinatorom SNS-a za Zlatibrorski okrug, Кrstom Janjuševićem.

A da su uzroci propasti i kolapsa EPS-a upravo u ovakvom kadrovanju, potiskivanju pametnih i stručnih, na račun podobnih kupaca diploma i partijskih poslušnika, možda najbolje svedoči i slika sa nedavne turneje predsednika SNS-a, pa i posete Bajinoj Bašti. Zagrljeni i široko osmehnuti, jedan do drugog su „Mićo“ Grčić i Peđa „Šarovina“. Slike i prilike SNS-a i paradigme propadanja i kolapsa EPS-a. I Srbije.

Vaseljenska

Debata: Za i protiv predloga Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i ustavnih promena

U petak, 24. decembra, sa početkom u 15 časova, Institut za evropske studije i Institut za uporedno pravo organizuju debatu [Opširnije...]

Aleksandre Vučiću, Zorana Mihajlović je ona koja ti radi o glavi!

Ne mogu da odolim a da se ponovo ne okrenem za Zoranom Mihajlović, kao što se okrećem na ulici kad [Opširnije...]

Ljubičanović: Promenom Ustava država bi ostala bez kontrole nosilaca pravosudnih funkcija od strane naroda(Video)

Na nedavno održanoj tribini "Ne promeni Ustava", gde jejedan od učesnika bio i član upravnog odbora advokatske komore Srbije bio [Opširnije...]

Milica Đurđević: Promenom Ustava drzavu poklanjamo strancima

U sali opštine Stari grad, u Beogradu, održana je do sada prva tribina na kojoj se govorilo o promeni Ustava [Opširnije...]

17 thoughts on “Kako je naprednjak Predrag Petrović iz Bajine Bašte stekao imovinu vrednu pola miliona evra za pet godina rada u državnoj službi?!?!

 • Taj isti Peđa Za Nadzorni odbor u NP Tara ima naknadu 60.000 dinara i naravno svoju platu na mestu koje ne zna da izgovori 170.000 dinara. Mada čisto sumnjam da su mu samo to izvori prihoda.
  Na žalost takva osoba diktira vlašću u B.Bašti
  Ujišo, izišo, svaćaš su samo jedan deo njegovog „bogatog“ rečnika…

 • Kažu da je glavna poltrončina nekom izvesnom Sinalku i dobro poznatom Krsti Janjuševiću. Prenosio razne informacije koje jesu i nisu se zbile ovde. Da je zbog toga postavljen na neka bitna mesta gde se pita a da nema odgovornosti.
  Videste li da se onomad pojavio na televiziji, samo tada i nikad više, jer je shvatio da ne zna da priča.
  Hoću reći i kada bude lov na takve, da će umeti itekako da se izvuče, a upravo treba da bude primer svima u Srbiji kako takvi treba da završe svoju političku vladavinu iz senke.

 • Па ви гласајте за актуелну локалну власт!
  А то смо им ми обезбедили бједо!!!

 • miroslav1111 -

  Je li on neka mafijoza?
  Ima kamere ispred svoje kućice koje snimaju javni put?

  • Da je posten ne bi imao kamere. Sad samo lopuze I lupezi poput njega gledaju ko ih gleda, please se jer znaju da djavo dodje po svoje!

 • A gde je ostala ekipa: Okorak, Ordaga, Kremic… I’ma ih ko kusih pasa. Nema sta nisu napravili samo od onih para opranih of Trga da ne idemo unazad godinama.

 • Kada je dobio posao u elektrani, sedi u kafiću na trgu gde sam i ja sedela sa drugaricama i priča nekome gasnije da ga svi čuju:
  ŠTA JE DRUŽE 130 HILJADA PLATA!!!

 • niko ne spominje dve nove vikendice ,vile Stefan1 i Stefan2 na Sekuliću – Mitrovac na Tari?
  I one su nikle za ovih pet godina ,nove i u fulu sredjene!!!
  Nebi me čudilo da se vodi na nekom drugom članu porodice…

 • Pa vi mrzite sami sebe. Ako ste frustrirani zbog svog nezadovoljstva nemojte druge ljude pljuvati! Čovek je imao novac i pre ulaska u politiku, tako da laži koje pišete padaju u vodu. Prvo upoznajte nekoga pa mu sudite, a ne rekla kazala fore. Dripci.

 • da je imao pare i pre politike jeste,
  da je baš baš stekao za pola decenije jeste itekako i to na više lokacija i pokretne i nepokretne imovine.
  I sad kao vi nesto ovde ljubomorišete i nervirate postenog čoveka 😉

 • 63ojko@gmail.com -

  Pljujte vi sns koliko hoćete, činjenica je da su nešta uradili, ali da glasam za ove, ovog kako ga zovu šarovinu, nepada mi na pamet.
  Cela bajina bašta zna šta je imao pre a šta ima sada, jel to primer vladajuće stranke da se pojedini bogate. Moj glas neće dobiti zbog toga što ništa ne zavše što započnu i što se pojedini proseravaju, izvinite na izrazu, bahate se sa kojekakvim kolima, kućama, vikendicama a možda i stanovima po beogradu.
  Meni bacate so u oči sram vas bilo. Zbog takve šarovine svi ste vi za mene šarovina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *